Taşradan İstanbul’a doktor takviyesi

Merkez ve taşrada görev yapan doktorların talep etmeleri durumunda İstanbul’a tayinleri yapılacak ve hemen göreve başlamaları sağlanacak.

Taşradan İstanbul’a doktor takviyesi
Taşradan İstanbul’a doktor takviyesi
GİRİŞ 08.04.2020 06:41 GÜNCELLEME 08.04.2020 06:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye’de koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü İstanbul’da, yeni tedbirler hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de iki salgın hastanesinin kurulacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı da İstanbul’a ihtiyaç halinde sağlık personeli takviyesi yapmayı planlıyor.
Bakanlık, daha önce merkez ve taşra teşkilatlarda görev yapan sağlık personelinin 3 ay boyunca eşinden boşanma, eşinin emekliye ayrılması, öğrenim durumu ve sağlık mazeretine dayalı atama işlemlerinin yapılamayacağını duyurmuştu. Ancak, önceki gün 81 ile İstanbul için özel düzenlemelerin yer aldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı bir genelge gönderildi. Genelgede, daha önce alınan kararlar hatırlatılırken; son süreçte kamu sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin yürütülmesi ve salgının yayılımının önlenmesi için İstanbul’da özel tedbirlere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Alınan kararlar ise şöyle:

 

 

GÖREVE HEMEN BAŞLAYACAKLAR

∂ Merkez ve taşrada vazife yapan doktorların talepleri doğrultusunda İstanbul’a atamaları yapılacak ve hemen göreve başlamaları sağlanacak. Ayrıca İstanbul’da görevli aday doktorların da atamaları gerçekleştirilecek.
∂ Eczacı, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni kadrosunda çalışan ve İstanbul’a atama ya da görevlendirme isteyen personelin de talepleri yerine getirilecek.
∂ Ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinde çalışan diş hekimi ve personeller de pandemi süresince hizmetine ihtiyaç duyulan alanlarda görevlendirilebilecek. Yine bu merkezlerde çalışan işçilere de hakları ödenmek kaydıyla İl Sağlık Müdürlüklerince görev verilecek.
∂ Bakanlık kadrolarında görevliyken bakanlık adına üniversite tıp fakültesi hastanelerinde uzmanlık eğitimini tamamlayanlar da kadrolarına dönebilecek.
∂ Doğum sonrası ücretsiz izin alanlar ile yurt dışında izinli bulunanlar hariç sağlık personelinin izinleri de sonlandırılacak ve göreve dönmeleri sağlanacak.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 15
  • Güldür 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım hemde kendileri talep edecek İstanbula gelmek için hemde bu durumda ....
    Cevapla
  • Adem Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    25 yıllık Polis memuruyum bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da özellikle bu zorlu günlerde Devletimin vereceği her görev başım üstünedir
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolunun Doktorları bir Şartla İstanbula gönderilmeli, İstanbullular Ekrem İmamoğlunu İstanbuldan kovarsa Doktorlar gelir (herşey güzel olacak)
    Cevapla
  • Fikir. 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Büyüklerimden rica ediyorum insanlarımızın bu korona virüsünü yenmeleri ve daha güçlü olmaları için et ve balık fiyatların düşürülmesini istiyoruz kişilerin bağışıklık sistemleri güçlenip daha'da hastalığı yener hala gelmeleri için.
    Cevapla
  • Emekçi çalışan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite ve kyk yurtlarındaki güvenlikler bpşa çıktı
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Evlat, ana-babaya yük olmaz, boşa çıktı dediğin güvenlikçiler de devlete yük olmaz. Eğer devlete yük olduklarını düşünüyorsan güvenlikçi çalışana bir destek ol da maaşlarını sen ver o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!