Vuhan'daki virüs koleksiyonu! Skandal görüntüler basına sızdı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılmaya devam eden koronavirüs ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı basına sızdı. Salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’ye ait bir buzdolabında koronavirüsün de bulunduğu 1500 farklı virüsün muhafaza edildiğini gösteren fotoğraf karesi yayımlandı.

Vuhan'daki virüs koleksiyonu! Skandal görüntüler basına sızdı
Vuhan'daki virüs koleksiyonu! Skandal görüntüler basına sızdı
GİRİŞ 19.04.2020 14:15 GÜNCELLEME 19.04.2020 16:46
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Söz konusu fotoğrafın 2018 yılındaki Çin Haber ajansı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldığı ve daha sonra silindiği ortaya çıktı.

 

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de covid-19'un kaynağının Vuhan'daki bir laboratuvar olduğuna dair inanç güçlenirken, Salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’ye ait bir buzdolabında koronavirüsün de bulunduğu 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği fotoğraf karesi 2018 yılında Çin Haber ajansı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldığı ve daha sonra silindiği ortaya çıktı.

"1500 VİRÜS DONDURUCUDA SAKLANIYOR İDDİASI"

 

 

İngiliz medyasında yer alan habere göre, koronavirüs salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’nden çekilmiş bazı fotoğraflar, yıkıcı bir etki ile insanlara geçen yarasa koronavirüsü de dahil olmak üzere yaklaşık 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği buzdolaplardan birinin kapısının kırık olduğuna dikkat çekildi. 

LABORATUVARDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ

Öte yandan haberde, ilk olarak devlete ait China Daily gazetesinde 2018 yılında yayınlanan fotoğrafların geçen ay Twitter’da yayınlanmasının ardından daha sonra silindiği ifade edildi. Ayrıca, fotoğraflar silinmeden önce bir kullanıcının “Mutfağımdaki buzdolabımda daha iyi mühürler gördüm” yorumunu yaptığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 141
  • Zeynep Nur Demirel 4 yıl önce Şikayet Et
    korona virüs hakkında bazı yalan beye doğru haberler var bazen sosyal medya üzerinden bazı haberlere rastlıyorum bazı isimlere baba vanga vb. bir kain şu anda olan bütün olayları tamamıyla çok eski zamanlarda söylemiş ve kadın yaşamıyor bunları çok önceden anlatmış ve o kadın bu yıl yaşanan depremlerden bu virüs hakkında bilgiler veriyor BAhsettiğine göre ( bu virüsün çıkış zamanını ve bu virüsün yok olduktan sonra 10 yıl geçse bile nasıl var olduğunu ve tam olarak nereden çıktığı hakkında kesin bir bilgiye varılmayacağını söylüyor) virüs grip olaraktan atlatılıyomuş belki de bundan bir ay kadar önce hastanelerde yoğunlukta korkmayın bir kısmını atlatmış olabiliriz
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak a kimyasal silah var diye 2 milyon insan katlettiler burayada girsin AB. D
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çin bu virüsleri biriktirip ortalığa saçtı ama bilerek ama bilmeyerek. Bu yüzden suç işlemiştir bence başka işmi yokmuş virüs topluyolar Dünyanın başına bela oldu bu virüs bence
    Cevapla
  • Ayten 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bu virüsü n nereden çıktığını kesin olarak öğrenmeli ve daha sonra cezası verilmelidir. Emin olmadan başka bir karışıklığa daha sebeb olunmalıdır. Yeterince kaybımız oldu zatenn.
    Cevapla
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha neyi araştıracaksın belli değilmi. 2. Çin hükümeti üç hafta önce , yasak getirdi bütün herkese araştıma yasak, makale yazmadı yasak gazeticilere yasak. Hükümetin izni olmadan , hiç kimse bu konu hakkında araştırma yapamayacak
    Cevapla
  • muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    haklisiniz
    Cevapla
  • vakkas 4 yıl önce Şikayet Et
    allah sizi kahru perişan eylesin oglum dunyayi bitirdiniz benamuzlar
    Cevapla
  • Shvfjm 4 yıl önce Şikayet Et
    Beramus.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek