İlk umre kafilesi kutsal topraklara ulaştı

Bahar dönemi umre sezonu başladı, binlerce kişiyi kutsal topraklar heyecanı sardı. Bursa’dan 281 kişilik kafile sabahın ilk saatlerinde Yenişehir Uluslararası Havaalanı'ndan dua ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.

İlk umre kafilesi kutsal topraklara ulaştı
İlk umre kafilesi kutsal topraklara ulaştı
GİRİŞ 19.02.2011 12:19 GÜNCELLEME 19.02.2011 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı bahar, yaz ve Ramazan döneminde toplam 7 farklı tipte umre programı hazırladı. Gerek zaman ve gerekse farklı bütçe imkânlarına göre hazırlanan umre turlarının; otel tip, normal tip ve ekonomik tip olduğu bildirildi.

Bahar, Yaz ve Ramazan olmak üzere 3 dönemde hazırlanan umrenin bahar dönemi resmen başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yıl umreye gidenlerin en fazla üçer kişilik odalarda kalacağını aktaran Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, bu sayının üstünde odalara umreci yerleştirilmeyeceğini ve isteyenlerin iki kişilik odalarda kalabileceğini ifade etti.

Müftü Gündüz, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilecek umre seferlerinin Cidde ve Medine Havalimanı olarak planlanmış olmasına rağmen, Medine Havalimanı'ndaki tadilat nedeniyle söz konusu gidiş ve dönüş uçuşlarının ağırlıklı olarak Cidde Havalimanı'ndan yapılabileceğini kaydetti.

Özellikle tarım meşguliyetlerinin en az olduğu bu kış döneminde umre taleplerinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Müftü Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla bu yıl Bursa’dan bahar döneminde 4 bin kişinin umreye gideceğini söyledi.

İlk kafilenin sabahın ilk saatlerinde dua ve gözyaşlarıyla uğurlandığını anlatan Bursa İl Müftüsü Gündüz, “Bursa Müftülüğü olarak 1. turda 4 bin kişiyi kutsal topraklara gönderiyoruz. Ülke genelinde bu anlamda müftülükler arasında ilk sırada yer aldığımızı öğrendim. Umreye her yıl ilginin daha da arttığını mutlulukla söylemek istiyorum.” dedi.

Bu yıl ilk defa yapılan uygulamaya göre umreye gideceklerden umre bedelini sadece euro olarak değil, belirlenmiş sabit TL üzerinden ödeme imkânının da olduğunu dile getiren Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen her yıl umre gidenlerin sayısındaki artış nedeniyle bu yıl daha yoğun tedbirler aldığını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imkânlar ölçüsünde Mekke'de sağlık elemanı bulundurulacağını anlatan Gündüz, “Hamdolsun ki insanlarımız kutsal topraklara gitme heyecanıyla yanıp tutuşuyor. Özellikle gençlerin de ilgisiyle karşılaşıyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • misafir 13 yıl önce Şikayet Et
    MAĞDURUZ. Suudi Arabistanın hışmına uğradık. Binlerce umreci mağdur. on- on beş gündür ben de gitmeyi bekliyorum. Önce 13 şubattı, ciddede sel var deyip 17sine ertelediler. 17sini de hazırlıklar tamamlanmadı diye 20sine ertelediler. Şimdi de 24 şubat diyorlar. Okula devam ediyorum, ara tatilde gideriz demiştik, yalan oldu. böyle ertelemeye devam ederlerse gidemeyeceğiz. 30 bin insan bekliyor. Vebali Suudların boynuna.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?