Binada malzemeden çalma gözaltısı

İzmir'de bazı yapı denetim firmalarının, beton ve demir yeterliliği standartların altında olan inşaatlara usulsüz şekilde olumlu rapor verdiği iddiasıyla yapılan operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Binada malzemeden çalma gözaltısı
Binada malzemeden çalma gözaltısı
GİRİŞ 28.10.2011 15:20 GÜNCELLEME 28.10.2011 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü mali büro ekipleri, İzmir'de 5 yapı denetimi firması ile 3 laboratuvarda, beton ve demir yeterliği standartlara uygun olmayan inşaatlara ''uygundur'' raporu verilerek, belediyelerden bu şekilde ruhsat alınmasının sağlandığı yönündeki şikayetlere ilişkin inceleme başlattı.

Polisin, iddialara konu olan binalardan yedisinde bilirkişilere yaptırdığı incelemede, beton ve demir yeterliliğinin standartların çok altında olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine polisin düzenlediği operasyonda, yapı denetim firması, laboratuvar yetkilileri ve müteahhitlerin aralarında bulunduğu, İzmir'de 23, Sinop ve Ankara'da birer kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 5 kişinin de arandığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mustafa bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    ceza. Anladıkonu Deprem parası toplayıp vergilere eklenen geçiçi denerek devamlı toplanan paraların gerektiği gibi Depreme harcamayıp şu mücahit olan yol yapıyoruz diye Mütayitlere verilen bilmem kaç tane özel hastanesi olup başbakan tarafından özel hastanele yönlendirilmesinin amacı anlaşıldı deprem paralarının yandaşlara peşkeş çekilmesiymiş Hükümeti denetleme görevi olan vekiller Mecliste ne iş yaparlar bu güne kadar neden sormadılar kaç para toplandı nereye harcandı dıye sormazlarmı burda sorumlu olan başta başbakan ve peşindekilerin ilgili kanuna göre gereği yapılması lazım.maaşları o mecliste oldukları müddetce verilmesin iade edilsin bu paralar deprem için toplanıp mücahitbeslemesi yapılmasın yazıktır bu felaketzede insanımıza.Bütçe görüşmelerine de yansımadı ne görünüyor cari gelir mi hangi kalemde toplanıp hangikalemden harcanıyor.Zorunlu deprem sigortası gibi öde öde deprem olunca ölmüş adama müracat et yoksa kuruma kalır.yazıklar olsun kınıyorum şu kış gününde yardım edilmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...