Depremzedelere evlerinin kapılarını açtılar

Van'da art arda yaşanan depremin ardından aşırı soğukların hakim olduğu bölgede ikamet eden Yılmaz ailesine Osmaniye’deki dört akrabası evlerinin kapısını açtı.

Depremzedelere evlerinin kapılarını açtılar
Depremzedelere evlerinin kapılarını açtılar
GİRİŞ 15.11.2011 09:05 GÜNCELLEME 15.11.2011 09:05

Gebeli Mahallesindeki akrabalarına ait 4 eve yerleşen yaklaşık 50 kişiden oluşan Yılmaz ailesi bu davranışın herkese örnek olmasını istedi.

Van’daki evlerinden oradaki elbiseleriyle gelerek Osmaniye’deki akrabalarına sığındıklarını kaydeden Mehmet Yılmaz, “Bizim için de akrabalarımız için de zor olacak. Bizim nüfus şu anda oldukça kalabalıktır. 5 aileyiz, her ailede 8-9-10 kişi var. Kalabalık olunca da sıkıntı oluyor. Yetkililerden sıcak yer istiyoruz. Şu anda Van’da 8 ay kış olacaktır. Her ilin yetkilileri bu insanlarımıza kapılarını açarak yardımcı olsunlar. Mersin Valisi 2 bin insanımıza kapılarını açtı." dedi.

Fatma Yılmaz ise kendilerine evlerinin kapılarını açan ailelere teşekkür ederek “Sağ olsunlar, hepsi bize kapılarını açıp ‘buyurun, gelin’ dediler. Ama gerçekten onların da maddi sıkıntıları var. Onları da düşünmek lazım. Öyle oluyor ki kadın erkek bir yerde kalmak zorunda kalıyorlar. Devletimizin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

“Nasıl Gölcük depreminde Türkiye yaraları kısa sürede sardıysa Van depreminde de Türkiye’nin tek yürek olması bence çok isabetli olur.” diyen Adem Yılmaz ise “Bu gün Van’da yarın bir başka yerde deprem olabilir. Bu sebeple de tek yürek olmamız lazım. Tek bayrak altında aynı vatanda yaşıyoruz. Aynı inançlara, kültürlere sahibiz. Eminim ki bu felaketi aşıp normal hayatımıza devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Kapılarını akrabalarına açan Abdullah Yılmaz ise “Van'daki akrabalarımızı görünce bizlerin rahat etmesi mümkün değildi. İlk birkaç gün ulaşamadık. Uyku uyuyamadık, yemek yiyemedik. Onlar nasıl orada perişan olmuşsa bizlerde aynı şekilde burada perişan olduk. Kar yağdığını gördük, duyduk ve dayanamadık. Ne olacaksa olsun buraya gelin, dedik. Öleceksek de burada beraber ölelim. Ne yiyecek ve içeceksek beraber yeyip içelim. Çok şükür geldiler.” dedi.

CİHAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak