-'Alo, oğlumu evlendirdim, ona çadır verin

Deprem bölgesinde Sivil Savunmaya bağlı çağrı merkezindeki görevliler, 24 saat boyunca vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor.

-'Alo, oğlumu evlendirdim, ona çadır verin
-'Alo, oğlumu evlendirdim, ona çadır verin
GİRİŞ 24.11.2011 12:28 GÜNCELLEME 24.11.2011 12:28

Depremin yaralarının sarılması için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğü Van'da Sivil Savunmaya bağlı çağrı merkezindeki görevliler 24 saat vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Afet Merkezi'nde bulunan santraldeki görevliler, vatandaşların hasar tespit, çadır, gıda gibi ihtiyaçlarının yanı sıra kaza ihbarlarını değerlendiriyor.

Ekipler, evlendirdiği çocuğu için çadır, telefonuna kontör gibi ilginç taleplerle de karşılaşıyor.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Müdürlüğü Haberleşme Birim Amiri Serdar Arslan, numarası 122 olan çağrı merkezinde 12 görevlinin 24 saat boyunca vardiyalı çalıştığını belirterek, ''Deprem olduğu zaman burası adeta kilitlendi. Telefonlar susmuyordu. Çöken binaların bildirimleri geliyordu bize. Şimdiyse hasar tespit, çadır, gıda talepleri geliyor. Şu an bu tür istekleri değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

Günde ortalama 3 bin çağrıya cevap verdiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

''Bunların yüzde 80'i lüzumlu, ihtiyaç üzerine gelen çağrılar. Geri kalanı ise lüzumsuz ya da yanlış aranan çağrılar. Bizim çağrı numaramız 122. Numaramızdan dolayı yanlış yere çok çağrı alıyoruz. İnsanlar 112 gibi numaraları bizimkiyle karıştırdığı için diğer çağrı merkezleri yerine bizi arıyorlar. Telefonu arızalandığı için, ambulans için, faturasını öğrenmek için, kontör yüklemek için bile arayanlar oluyor.''

İlginç isteklere örnek veren Arslan, depremin ikinci günü bir kişinin kendilerini aradığı belirterek, 'Amca oğlunu evlendirmiş. Durumu anlattı. 'Çocuğumu evlendirdim ama bir tane çadırımız var. Şimdi bunların ayrı yatması lazım. Bizimle aynı çadırda kalamazlar. Zaten deprem nedeniyle düğünü çalgılı da yapamadık. Bana bir çadır daha verir misiniz' dedi. Biz de gittik çifte çadır kurduk'' dedi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı