Marmaray projesinin açılış tarihi belli oldu

Marmaray Projesi'nin açılış tarihi belli oldu. Deneme sürüşünü bu ayın içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Marmaray projesinin açılış tarihi belli oldu
Marmaray projesinin açılış tarihi belli oldu
GİRİŞ 09.03.2012 15:36 GÜNCELLEME 09.03.2012 15:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Binalı Yıldırım, Marmaray Projesi'nin de devam ettiğini, 2013'ün sonunda tamamlamayı hedeflediklerini, şu anda ray döşeme işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Deneme sürüşünü mart ayında Başbakan yapacak.Resmi açılış ise 29 ekim 2013'te yapılacak.

"HAYDARPAŞA'DAKİ ÇALIŞMALAR YOLUNDA GİDİYOR"

Haydarpaşa'daki çalışmaların yolunda gittiğini, bir sıkıntı olmadığını kaydeden Yıldırım, ''Bu yıl içinde oranın da yeniden düzenlenmesi için ihaleye çıkmış olacağız'' dedi.

Haydarpaşa'ya yeni seferler konduğunu, şu anda talebi karşılamada bir sıkıntı bulunmadığını ifade eden Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin karşılıklı seferler koyduğunu, oradaki ihtiyacın giderildiğini söyledi.

Gebze ile İzmit Köseköy arasındaki bölümün yüksek hızlı tren standardına göre tamamen yeniden yapılacağına değinen Yıldırım, bu nedenle hattın bir süre kapalı kalması gerektiğini ifade etti.

GÜNLÜK 1.5 MİLYON YOLCU

Bu yıl içinde Gebze ile Haydarpaşa arasını da tamamen kapatacaklarını hatırlatan Yıldırım, Kartal Kadıköy raylı sistemi açılacağı için kapatmanın doğurduğu kapasite eksikliğinin bu şekilde giderileceğini vurguladı.

Binali Yıldırım, Marmaray'da tek yönde saatte 75 bin, iki yönde 150 bin, günlük 1,5 milyon yolcu hedefi bulunduğunu anımsattı.

AA

YORUMLAR 9
  • Murat Yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    ben artık inanmıyorum. marmaray için sürekli tarih veriliyor ama bir türlü olmuyor.kartal kadköy için topbaş tam 5 defa tarihi yeniledi.metrobüs Allah bilir ne zaman bitecek. Şimdi bazı çok bilmişler işte CHP mahkeme kararları falan filan diyecek. mahkemede chp de senelerdir yok ama yine ortada birşey yok. Topbaş göreve geldiği günden beri tek bir metro hattı açtı mı?
    Cevapla
  • abuzer kadayif 12 yıl önce Şikayet Et
    nerde isatanbul nerde izmir. nerde izmir belediyesi nerde istanbul belediyesi.. izmirde 10 senedir bitirelemiyen bir metro varki icler acısı
    Cevapla
  • erdal 12 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun turkiyede gecmiste bir ilk okul bile 15 yilda zor biterdi. hele bolu tuneli yada gap 30 yildir daha bitecek yani akp olmasa gene bitmezdi ya tek kelime ile helal olsun bir ise basliyorlar ve 2 3 yilda bitirip yenisine geciyorlar gencligimin turkiyesinde hatirlarim da bizim mahalleye elektrik trafosu icin bina yailacak idi baslayip da bitmesi 10 yil surmus idi alti ustu 30 m karelik bi oda idi ve sehrin merkezine hizmet verecek idi
    Cevapla
  • Kadir Kılıç 12 yıl önce Şikayet Et
    Anlamayan sallayanlara. TUIK verilerine göre İstanbul tek başına, toplanan verginin yüzde 43,6′sını sırtladı.Bu da İstanbul'un TÜRKİYE nin neredeyse ekonomik büyüklük olarak yarısı olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • m. acar 12 yıl önce Şikayet Et
    vay be!!. istanbulda ne üretiliyor acaba, farika mı sanayi mi var, sadece firmaların merkezleri var, istanbul vergi dairelerine kayıtlı. parayı anadoludan kazanır (BİM) vergi istanbula, adapazarını kirletir(toyota), vergi istanbula, izmiti kirletir para istanbula hatta bununla ilgili kocaeli bel. başk. "vergi fabrikanın bulunduğu yerde ödenmeli" teklifi var...İstanbula iyi bakın ..kunu çıkarmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı