Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan'dan tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ekonomisine ilişkin sözlerine Atina'dan yanıt geldi.Yunanistan Hükümet Sözcüsü Tsiordas ''Türkiye'nin katetmesi gereken daha çok yol var'' dedi.

Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan'dan tepki
Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan'dan tepki
GİRİŞ 07.06.2012 02:46 GÜNCELLEME 07.06.2012 02:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki geçici hükümetin sözcüsü Dimitris Tsiordas, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Dimitris Tsiordas yaptığı açıklamada, ''Yunanistan, komşularından gürültü koparmak yerine, sorunlarına saygı gösterilmesini beklerdi. Türkiye'nin, Yunanistan'da bugün azalmış haldeki kişi başına düşen ortalama milli gelire ulaşması için bile katetmesi gereken daha çok yolu var. Komşu ülkemizin kendi sorunları ile ilgilenmesi, bunun yanında ikili ilişkilerde daha yapıcı bir tavır içinde olması daha iyi olur'' ifadelerini kullandı.

-''Kargalar bile güler buna''-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yunanistan ekonomisiyle Türkiye ekonomisini karşılaştırmasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: 

''Bakınız Sayın Genel Başkan geçtiğimiz hafta bir televizyon programında çıktı Yunanistan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu iddia etti. Gerçekçi olalım. Kalkıp, nüfusunu bile sağlıklı bir şekilde açıklamayan bir ülke. Sadece nüfusu azaltmak suretiyle kişi başına milli gelirini fazla gösterme gayreti içinde olan bir ülke. Sorun bakayım, satın alma gücü bu insanların nedir? Şu anda buradan 100 milyar dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke Türkiye'ye örnek olabilir mi? 

Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye'ye örnek olabilir mi? Türkiye şu anda stand-by anlaşmasını bir kenara koymuştur. 23,5 milyar dolar IMF'ye borçla Türkiye'yi devraldık. Ama şu anda 1,7 milyar dolar bizim IMF'ye borcumuz var. İşi buraya getirdik. Arkadaşlar Merkez Bankamızın kasasında 27 milyar dolar vardı, ama şu anda 92 milyar dolar Merkez Bankamızın döviz rezervi var. Yunanistan'ın acaba Merkez Bankası'nda ne var? IMF'ye olan durumu ne? Avrupa Birliği'ne karşı olan durumu ne? Bu nasıl olur da biz şu anda Yunanistan'la şu anda Türkiye'yi savunuruz. Olacak iş mi bu? Kargalar bile güler buna. Bence bunlara gerek yok.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • milletin ferdi 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan haklı, gerekli şeyleri söylemiş. bir arkadaş da haklı olarak başbakan haklı ama yunan halkını rencide etmeden söylemesi lazım diyor. bu da doğru ama bazı gerçeklerin dile getirilmesi bile rahatsızlık verebilir. sorun kılıçdaroğlu’da. türkiye’yi sağa sola şikayet edeyim derken türkiye’yi ve hükümeti haksız yere kötülüyor. cevap versen böyle oluyor, vermesen yalanı doğru sayacaklar. mecburen cevap veriliyor.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    tsiordas doğru söylemiş,türklerin gidecek yolu çok, yunanlıların bütün yolları bitti. . iflastan çıkış yolları bile kalmadı !
    Cevapla
  • temel duran yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakan... dediklerinde çok haklı..ancak haklı olduğu bir konuda yunan halkını rencide etmedende örnekleme yapabilirdi.
    Cevapla
  • DELİ BALTA 11 yıl önce Şikayet Et
    dilencilerin çoğu böyle. geçen bi bayana 1 lira verdim anana ver boya alsın dedi :) siz önce merkelden fırça yememeye bakın
    Cevapla
  • ugur karakol 11 yıl önce Şikayet Et
    400 yıl. benim egemenliğim altında yasamıs bir ülkeyi niye kendimle kıyaslayayım ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'