Bakanlıktan damacana su açıklaması

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'un değişik noktalarından su numuneleri alındığı ve bunların analizi sonucunda damacana suların çoğunun sağlıksız olduğunun anlaşıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan damacana su açıklaması
Bakanlıktan damacana su açıklaması
GİRİŞ 22.07.2012 14:31 GÜNCELLEME 22.07.2012 14:31

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımızca halkımızın güvenli suya ulaşmasını temin etmek amacıyla tüm içme suları gibi damacana suları da kaynağından, halka ulaşana kadar titizlikle takip edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüklerimizce belirli aralıklarla su dolum tesislerinden ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri esnasında numuneler alınmakta ve analizleri yaptırılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, halkın sağlığını tehdit edebilecek uygunsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin ivedilikle alınabilmesi amacıyla söz konusu televizyon programının yetkililerinden, su numunelerinin hangi adreslerden alındığı bilgisinin Sağlık Bakanlığı'na acilen iletilmesinin talep edildiği belirtilerek, "İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce en kısa sürede gerekli tetkikler yapılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek