Bakan Şahin: Tarihin bize öğrettiği tek şey..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bu tarihin akışının bize gösterdiği önemli bir şey var ki biz bir ve beraber olursak kendi içimizde gücümüzü birleştirirsek hiçbir zaman yenilmeyeceğiz, her zaman zaferden zafere koşacağız'' dedi.

Bakan Şahin: Tarihin bize öğrettiği tek şey..
Bakan Şahin: Tarihin bize öğrettiği tek şey..
GİRİŞ 28.07.2012 18:49 GÜNCELLEME 28.07.2012 18:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) yapımına başlanan çocuk evi binası, bilgi işlem binası ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası ve kapalı spor salonu binasının temellerini atmak üzere üniversiteye geldi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Bakan Şahin'e, ziyaret anısına Şehitlik Abidesi ile Truva atının minyatürünü hediye etti.

Bakan Şahin daha sonra, Terzioğlu Yerleşkesi'nde yapımına başlanan kreşin inşaatına geçti.

Şahin, törende, bazı ülkelerin kaderlerinde dönüm noktaları olduğunu, bu dönüm noktalarının onların geleceğe taşınmasında da çok önemli anı ve zaman olduğunu söyledi.

Çanakkale'de, kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan gelip, bu toprakları vatan yapmak için büyük güçlerle baş ederek, buradan zaferle çıkan bir dönüm noktasını geçirmiş olduğumuzu ifade eden Şahin, ''Bu tarihin akışının bize gösterdiği önemli bir şey var ki biz bir ve beraber olursak kendi içimizde gücümüzü birleştirirsek, hiçbir zaman yenilmeyeceğiz, her zaman zaferden zafere koşacağız'' diye konuştu.

Şahin, üniversitelerin en önemli beşeri sermayelerinin yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayarak, ''Eğer bugün küreselleşmeyle yerelleşmeyi, gelenekle modernliği birleştireceksek buradaki en önemli kalkınma merkezimiz üniversitelerdir. Doğalgazımız, petrolümüz olmayabilir ama bizim yetişmiş insan gücümüz bunlardan çok daha kıymetli'' değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'nin en büyük kreşini açtıklarını, bunun çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Bizim iddia ettiğimiz bir şey var; hem kariyer yapılabilir hem anne olunabilir hem güçlü bir kadın olarak kalkınma hamlesinin içinde olunabilir hem de güçlü bir ailenin parçası olunabilir. Bunlar birbirinin alternatifi değil, tam tersine birbirinin tamamlayıcısı. Birbirinin bütünleştiricisi. Bunlar bir arada olabilirse o, 2023 vizyonu dediğimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma, ileri demokrasiye gitme, güçlü toplum olmanın yolu da buralardan geçiyor. Çanakkale Savaşı'nın yönetildiği bu merkezde bugün bunun açılması bizi geleceğe taşıyan çocuklarımız açısından çok önemli buluyorum. Bizim evlatlarımız, hem geçmişimiz, hem bugünümüz hem de geleceğimiz. Hepimizin makamı ne olursa olsun, bildiğimiz bir şey varsa makamlar bir gün bitecek. Geriye kalan şey, evlatlarımız ve onların iyi yetişmesi.''

-''Bilgi güçtür, iktidar yapar''

Bakan Şahin, ''Yeni eğitim sistemimizi de 4 4 4'te okul öncesi eğitimle ilgili kısımda biz Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü olarak, artık şartlı nakil dediğimiz yani eğitim ve sağlık desteğine devam ederken, okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldık'' dedi.

Bunu, Milli Eğitim Bakanı ile konuştuklarını, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yeni dönemde hayata geçireceklerini bildiren Şahin, şunları kaydetti:

''Amacımız çocuklarımızın doğduğu andan itibaren her konuda fırsat eşitliğini yakalamalarını sağlamak. Yoksulluktan dolayı eğitimlerinin önünde bir engel olmasını istemiyoruz. Herkesin annesi babası, kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun, dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun bu Çanakkale ruhunun bize bıraktığı en büyük eserdir. Bizim çocuklarımızın da aynı ruhla yetişmesi ve sosyal devlet olarak da çocuklarımızın yanında olmasını çok önemsiyoruz. Bakanlık olarak da çocuk politikalarını çok önemsiyoruz.''

Şahin, üniversitelerin bilim merkezi olduğunu, bunun fiziki altyapısının güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bilgi güçtür, iktidar yapar. Tarihi inceleyelim, imparatorlukları inceleyelim, Osmanlıyı inceleyelim, Bizans'ı inceleyelim, Selçukluyu inceleyelim... Döneminin bilgisini elinde tutanlar iktidar olmuştur, güç olmuştur, imparator olmuştur. Eğer biz bu ideallerle bu hedeflerle yola çıkarsak bilgiyi yönetmek durumundayız'' diye konuştu.

Sporun da çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Şu anda Sayın Başbakanımız İngiltere'de, Gençlik ve Spor Bakanımız İngiltere'de. İlk kez şu anda biz 181 sporcuyla olimpiyatlarda en yüksek sporcuyu gönderen bir dönemi yaşıyoruz. Bunun da büyük miktarı engelli çocuklarımızın yarışması. 64 engelli çocuğumuz bugün yarışıyor. İnşallah madalyalarla dönecekler. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Yıllardır ekiyoruz, Allah'ın izniyle her alanda, sporda, sanatta, kültürde, sanayide bu topraklar Çanakkale ruhuna yakışır bir şekilde güçlenecek, kalkınacak ve her yerde her şeyde birinci sınıf olacağız.''

Bakan Şahin, daha sonra bilgi işlem binası, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası ile spor salonunun temellerini attı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    olmayacağına göre demekki yenileceğiz :). insanları ortalama bir yaşam seviyesinde yaşatamayan bir devlet hani ortak akder birliğinde buluşturabilir halkını. biri gecekonduda yaşayaca, diğeri villada. biri su faturasını ödeyemeyince hemen suyu kesilecek, diğeri kaçırdığı vergilerle saltanat sürecek. mümkün deği sayın bakan mümkün değil. devletleri yıkan düşmanalrı değil iç adaletsilikleridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi