Tonlarca kayısıyı sağanak yağış vurdu

Darende ilçesine bağlı Balaban beldesinde sağanak, kurutulması için bahçelere serilen kayısıları çamura buladı.

GİRİŞ 07.08.2012 11:14 GÜNCELLEME 07.08.2012 13:17

Balaban beldesinde gece saatlerinde başlayan sağanak, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Çiftçilerin çekirdeğini çıkarıp kurumaya bıraktığı kayısılar, sel sularının altında kaldı ve çamura bulandı. Belde sakinleri, zararlarının büyük olduğunu belirterek, hasarın tespiti için yetkililere çağrıda bulundu.

Çiftçilerden Mehmet Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 ton kayısısının suların altında kaldığını belirterek, yaşadıkları felaketin zararlarını karşılamalarının mümkün olmadığını söyledi. Uçar, ''Böyle bir felaketle ilk kez karşılaşıyoruz. Aniden bastıran yağmur bütün ürünümüzü çamura kattı. Bütün emeğimiz suya gitti. Rüzgar ve yağmurun şiddetiyle işçilerimizin çadırları bile dağıldı'' diye konuştu.

Organik üretim yaptığını belirten Uçar, çamura bulanan ürünleri fabrikaya gönderme şansları kalmadığını ifade ederek, ''Ne yapacağımızı bilemiyoruz'' dedi.

Durdu Dizdar adlı bir vatandaş da, böylesine bir yağışla ilk kez karşılaştıklarını dile getirerek, ''Vatandaşın kayısısı yüzde 90 oranında zarar gördü. Kayısı, daldan indirildiği için sigorta kapsamı dışında olduğundan vatandaş ne yapacağını bilemez halde. Çiftçiler mağdur oldu'' ifadelerini kullandı.

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer de, yaşadıkları felaketin sözle anlatılamayacak boyutta olduğunu vurguladı.

Sağanağın şiddetiyle her tarafın sular altında kaldığını, bazı ev ve iş yerlerinin de sudan etkilendiğini kaydeden Kılıçer, karayolundaki ulaşımın oluşan sel nedeniyle bir süreliğine durduğunu, bazı evlerin çatılarının uçtuğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi