Parfüm devlerinin gözü Isparta'da

Dünyaca ünlü markaların ürünlerini geliştiren ABD'deki International Flavors and Fragrances firması uzmanları, Isparta'da gül yağı kalitesinin artırılması için çalışma yürütüyor.

Parfüm devlerinin gözü Isparta'da
Parfüm devlerinin gözü Isparta'da
GİRİŞ 15.08.2012 12:31 GÜNCELLEME 15.08.2012 12:31

Calvin Klein, Giorgio Armani, Estee Lauder, Givenchy gibi markaların ürünlerini geliştiren ABD'deki International Flavors and Fragrances (IFF) firması uzmanları, Isparta'da gül yağı kalitesinin artırılması için çalışma yürütüyor.

IFF Üretim Yöneticisi Christophe Sireyjol, ''Isparta'da 16 köyde çiçek kalitesi için Ar-Ge çalışması yaptık. Bu çalışma için 1 milyon lira kaynak aktardık. Köylerde büyük verim farklılıkları var. Gül tarımı aile ekonomisi boyutundan endüstriyel yapıya kavuşturulmalıdır. Bunun için de biz anlaşmalı çiftçi modelini uygulamaya başladık. Rekabet yapabilmek ve yüksek kalitede çiçek elde etmek için başka yolumuz yok'' dedi.

3 köye 'Meteoroloji İstasyonu' kuracaklarını ifade eden Sireyjol, hedeflerinin büyük arazilerde gül çiçeği üretimi olduğunu kaydetti. Bu yönde finansal desteklere başladıklarının belirten Sireyjol, ''Rekabette hep güçlü olmak ve yüksek kaliteli ve bakımlı çiçek için bu projeyi hayata geçiriyoruz'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!