Üniversite sorularında Erdoğan hedef alındı

Türkiye'nin göz bebeği eğitim kurumlarından Bilkent Üniversitesi'nde yapılan bir sınav tartışmaya sebep oldu.

Üniversite sorularında Erdoğan hedef alındı
Üniversite sorularında Erdoğan hedef alındı
GİRİŞ 24.09.2012 04:57 GÜNCELLEME 24.09.2012 06:50
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin göz bebeği eğitim kurumlarından Bilkent Üniversitesi'nde yapılan bir sınav tartışma yarattı. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde üçüncü sınıflar için zorunlu verilen Uluslararası Organizasyonlar dersinde, akademisyen Faik Yüksel İnan "mini sınav" yaptı. Öğrencilerine 30 soru yönelten İnan, daha sonra cevap anahtarını öğrencilerine maille gönderdi ve yanıtlarını kontrol etmelerini istedi. Mailinde, "Sadece 3 öğrenci 30 sorudan 10 soruyu doğru yanıtladı. Genel kültürünüzü biraz geliştirin" diyen İnan'ın cevap anahtarında kendi düşüncelerini öğrencilerine akademik doğru olarak dayatması tepki topladı. Öğrencilere cevap anahtarını attığı mailinde "Sınavlar bilgilerinizi değerlendirmeyi bazen de size bilgi vermeyi amaçlar. Bu sınav her ikisini de amaçlıyor" diyen İnan'ın soruları ve yanıtlarından bazıları şöyle:

Avrupa'da hangi lider bazı önemli iç meseleleri ya da uluslararası konuları dine ve/veya mezhebe dayandırmaya çalışmaktadır? Uluslararası ilişkiler öğrencileri olarak bu görüşe hak verilebilir mi?
YANIT: Söz konusu lider bizim Başbakanımız Erdoğan'dır. Bu görüşler hiçbir şart altında haklı görülemez. Aynı zamanda insanların düşüncelerini ve görüşlerini hiçe sayar. Basitçe düşük kültürlü insanları suiistimal etme amacı güder.

Türk basınına göre, Başbakan Erdoğan 28 Temmuz 2012'de, Londra'da, 'Şu ana kadar hiçbir Müslüman ülke Olimpiyat Oyunlarını düzenleme şansına erişemedi. Bu sorgulanmalı. Türkiye bunu yapabilir. Çin bile Olimpiyat oyunlarını düzenledi' dedi. Bu diplomatik bir söylem mi ve bu söylem final seçimlerinde Türkiye'nin lehine mi olur?
YANIT: Kimse bunun diplomatik ve kibar bir söylem olduğunu savunamaz. Her şeyi dine ya da mezhebe dayandırmak ayrımcılık yapmaktır ve makul görülemez. Bu final seçimlerinde Türkiye'nin aleyhine rahatlıkla kullanılabilir. Unutmayın, Çin dünyadaki lider ekonomilerden biridir.

Basına göre, Başbakan Erdoğan Gençlik Bakanı Suat Kılıç'a Türkiye cumhuriyetlerden kabiliyetli sporcuları bulması, onlara Türk vatandaşlığı için olanak sağlaması ve bir sonraki olimpiyat oyunlarına Türk takımıyla katılmalarını istemesi için talimat verdi. Bu davranış ahlaki mi? Bu Türk sporuna katkı sunar mı?
YANIT: Hayır. Bu etik dışı bir davranış ve Türk sporuna hiçbir katkısı olmaz. Bunun gibi politikalara sporun bir çok branşında şahit oluyoruz.

Atatürk döneminden, 'modern ve laik eğitim sistemini' kuran üç milli eğitim bakanının ismini yazın.
YANIT: Hasan Ali Yücel, Mustafa Necati, Vasıf Çınar.

Hangi Türk bakanın akademik unvanı "akademik hırsızlık" nedeniyle sorgulanmaktadır?
YANIT: Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer.

Olimpiyat oyunları geçiş töreninde gördüğünüz Türk olimpiyat takımından gurur duydunuz mu?
YANIT: Evet. Gururlu duruşları, modern ve laik kostüm ve elbiseleri ve kızların güzel görünen makyaj ve saç şekilleri nedeniyle...

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 35
  • Kes-kopyala-yapıştır 11 yıl önce Şikayet Et
    yobaz ötesi. alın size milletin üniversitesi.millet demokrasi ve anayasayla tam darbe yapmadıkça,ne yazık ki güzel ülkem hep eksik teşebbüslü darbelerle karşılaşacak.
    Cevapla
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    üni.lerde kaldırılan tarih dersi. 1.sınıfta okutulan tarih dersinde dersin bir kitaptan işlendiği söyleniyor ama tabiki yalan.hoca kendi kafasından yorumlarla ders anlatıyordu.itiraz ettiğinizde ise zamanım kısıtlı bunları sonra konuşalım diyerek geçiştiriyordu.dağıtılan notlarda ise osmanlı dönemine deli saçması iftiralar atılıyordu.1.dönem dersinde kendi bildiklerimi işaretledim dc ile geçtim 2.dönem hangi şık kötülüyorsa yanlışsa onu işaretledim ve aa aldım.işin özeti budur.bu olay da ona benziyor.kaldırdılar da kurtulduk.
    Cevapla
  • Yılmaz Bahat 11 yıl önce Şikayet Et
    modern yobazlar. eşşeğin sırtına kitapları yüklesende eşşek yine aynı eşşek.prof olmuşsun ama iman etmenin lezzetine varamamışsın.artık fildişi kulelerinizden inin halkın arasına karışın.modern yobazlar...
    Cevapla
  • adiga 81 11 yıl önce Şikayet Et
    yuh diyorum... bukadar da olmaz. ayıp ya. kişisel olarak herkez başbakanı veya bir idareciyi protesto edebilir. ancak kurumsal olarak böyle fırıldaklar çevirmek çok yanlış.
    Cevapla
  • ali osman bekdemir 11 yıl önce Şikayet Et
    aynası laftır kişinin işine bakılmaz.. bu zihniyet ülkeyi ne hale getirdi. mahkemeler 18 aydır bu zihniyeti temizlemeye çalışıyor. bunları tek bnir yaşam tarzı var her şeyin eniyisi bizim olsun biz efendi diğerleri köleler. onlara göre köleler iktidara gelince çark tıkandı. ne yapacak böye basit davranışlar içinde olacaklar dahası içten içe çürüyerek yok olup gidecekler "onların inancına göre" ama asıl filim orada başlayacak. oranın kurtuluşu burada olduğundan buradada oraya karşı olduklarından ciyak ciyak cehennemin en uygun köşesinden yerleri ayrılacak inşALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar