40 bin hacı kutsal topraklarda

Dünyanın dörtbir yanından hac vazifelerini yerine getirebilmek için kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayı umre ibadetlerini tamamlayarak manevi mekanları ziyaret ediyor.

40 bin hacı kutsal topraklarda
40 bin hacı kutsal topraklarda
GİRİŞ 14.10.2012 14:03 GÜNCELLEME 14.10.2012 14:03

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonuyla bu yıl hacca gidecek 74 bin hacı adayından yaklaşık 40 bini kutsal topraklara ulaşırken, kafileler halinde Cidde ve Medine havalimanlarına gelenler Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerince karşılanıyor. 

İhrama girerek Mekke'ye gelen hacı adayları Kabe'yi dualar eşliğinde tavaf ettikten sonra 2 rekat namaz kılarak, zemzem suyu içiyor. Daha sonra Safa ile Merve tepeleri arasındaki yaklaşık 400 metrelik mesafe arasında dua ederek 7 tur yürüyen (say yapan) hacı adayları, saçlarını kestirdikten sonra umre ibadetlerini tamamlıyor.

İbadetlerinden arta kalan zamanlarını Mekke'deki kutsal mekanlarda geçiren hacı adayları, Cebeli Rahme, Cebeli Nur, Sevr ve Hıra dağlarını ziyaret ediyor. Heyecan içinde hacı olmayı bekleyen milyonlarca Müslüman, arefe gününe kadar günlerini Kabe'de ibadet ve tavafla geçirecek.

-13 Türk hacı adayı hayatını kaybetti-

Kutsal topraklarda hayatını kaybeden hacı adaylarının sayısı 13'e ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, 13 hacı adayından 7'sinin kalp rahatsızlığı, 3'ünün trafik kazası, diğerlerinin ise astım, yüksek tansiyon ve ani kardiyak rahatsızlıkları nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini bildirdi.
Hayatını kaybeden hacı adaylarının isimleri şöyle:
Ahmet Akgöz (Gaziantep), Hasan Hüseyin Türkmen, Gülsüm Örgen , Ali Arpacı (Konya), Sabahat Adıgüzel (Diyarbakır), Abdurrahman Turgut (Diyarbakır), Gülistan Yörük, Süleyman Yılmaz (Adana), Mehmet Salih Gün (Diyarbakır), Ali Gümüş (Konya), Zülküf Polat, Mehmet Keskin (Ankara), Şaban Yamak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!