Kurban keserken parazitlere dikkat!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Ekuklu, ''Kesim sırasında kene gibi parazitlere dikkat edilmesi, etlerin mümkün olduğunca hijyenik şartlarda, iyi pişirilerek tüketilmesi gerekir'' dedi.

Kurban keserken parazitlere dikkat!
Kurban keserken parazitlere dikkat!
GİRİŞ 25.10.2012 11:05 GÜNCELLEME 25.10.2012 11:35

Ekuklu, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan kurban kesimi sırasında insana bulaşabilecek hastalıklar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Şarbon, brusella, hidatik kist ve salmonella gibi hastalıkların hayvanlardan insanlara bulaştığını ifade eden Ekuklu, ''Enfekte kurbanlığın eti ve vücut salgılarıyla bulaşabilecek hastalıklara dikkat edilmelidir. Kesim sırasında kene gibi parazitlere dikkat edilmesi, etlerin mümkün olduğunca hijyenik şartlarda, iyi pişirilerek tüketilmesi gerekir'' şeklinde konuştu.

Hidatik kist, brusella, salmonella, şarbon, tüberküloz, dizanteri ve kimi bağırsak parazitlerinin, hayvanlardan insanlara bulaştığına dikkati çeken Ekuklu, ülkenin bazı bölgeleri için riskli olan ve hayvanlardaki keneyle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı da duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Ekuklu, bu hastalıklardan korunmanın yolunun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetiminden geçmiş ve denetimi belgelenmiş hayvanların tercih edilmesinden geçtiğini dile getirerek, kurban kesimi sırasında veya kesim sonrası hijyenik olmayan etlerin tüketilmesiyle bulaşan bazı hastalıkların, bayramdan günler sonra ortaya çıkabileceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde