Org. Özel'in ziyaret ettiği okul cemaatin mi?

Basında yer alan haberlerde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Suudi Arabistan'da ziyaret ettiği okulların Gülen cemaatine ait olduğu ölen sürülmüştü. Bu iddiaya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Org. Özel'in ziyaret ettiği okul cemaatin mi?
Org. Özel'in ziyaret ettiği okul cemaatin mi?
GİRİŞ 22.11.2012 14:40 GÜNCELLEME 22.11.2012 15:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Suudi Arabistan'da ziyaret ettiği okulun Gülen cemaatine ait olduğu yönündeki iddiaya Dışişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

Akşam gazetesinde ve bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlerde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Suudi Arabistan'da ziyaret ettiği okulların Gülen cemaatine ait olduğu ölen sürülmüştü. Bu iddiaya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde, Mekke, Medine, Abha, Tebuk, Taif ve Dammam şehirlerinde T.C. Riyad Büyükelçiliği bünyesinde kurulmuş olan sekiz okulumuz faaliyet göstermektedir.

Bahse konu okullarda, Milli Eğitim Bakanlığı personeli yaklaşık üç yüz öğretmen görev yapmakta, ilk, orta ve lise bölümleri bulunan bu okullarda Suudi Arabistan'da çalışan vatandaşlarımızın çocukları olan yaklaşık altı bin öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim verilmektedir."

'EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER'

Suudi Arabistan'a 20 yıl sonra giden ilk Genelkurmay Başkanı olan Necdet Özel, Riyad Uluslararası Türk Okulu'nu ziyaret etmişti.

Öğrenciler, Org. Necdet Özel'i "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla karşılamıştı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Özel, okuldan ayrılmadan önce öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirmişti.

YORUMLAR 8
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    riyad uluslararası türk okulu. türkiye cumhuriyeti milli eğitim bakanlığına bağlı bir okul olup, müdür ve öğretmenleri maaşlarını milli eğitim bakanlığından aldıkları gibi.ayrıca takriben 6500 riyal alarak çift maaş almaktalar.cemaatın okul açamadığı tek ülkelerden biri suudi arabistandır.öğrencilerin %85 hatay samandağ'lıdır ve laik yaşama değer verdikleri kadar islam-i önem vermemektedirler.
    Cevapla
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    okulların fikir babası hoca efendidir fakat . artık bu okullar türk milletine türkiye cumhuriyetine mal olmuştur bu okullara finasman desteğini akp liside bbp liside saadet liside chp liside dsp liside bu ülkenin vatandaşı olan tüm kesimler ALLAH cc rızası için cihat şuuruyla desteğini vermiştir düşmanlık güden kesimler haric bu herkesimden olmuştur oluyor bu yüzden türk okulları diyoruz artık hocamısın her zaman duasına ihtiyacımız var fikirlerine ihtiyacımız var onun yap dediğini bu millet bir emir telakki ediyor neden çünkü doğru yolu işaret ediyor
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    o okullar türk demirperdesini kırdı. şükredeceğinize laf ediyorsunuz. arabistan gibi ülkelerde fethullah hocanın okulları olmaz.çünkü araplar bu okullardan korkar. aydınlanmacı,mödern,demokrat insanlar yetişir orda, kral uşakları değil.2 lisan öğrenirler biri de türkçedir. ilerde bu çocuklar aynen bizde olduğu gibi okuduğu okulun devleti ile temas kurar bizde alman, fransız mekteplerinde okuyup ta ,önemli yerlere gelenler ne yapıyorlar. önce o okulun ülkesini ziyaret ederler. aynen pakistan başkanı pervez müşerrefin türkiyede okuması sonucu ilk ziyaretini bize yapması mesla..hocanın okullarından korkanlara bak. hepsi ergenekon tayfası.o okullar türk demi rperdesini kırdı.tabi, düşmanlık hocaya değil, islama,dine ve müslimlere..
    Cevapla
  • SERDAR ERDEM 11 yıl önce Şikayet Et
    selamunaleykum. her neyse... memlekette güzel şeyler oluyor.. rabbim sabredenlerledir.. amin.. fethullah hocamızın okulu olabilir sonuçta memleket insanlarının yardımıyla olan okullar bunlar rammibe hamd olsun
    Cevapla
  • emrahh 11 yıl önce Şikayet Et
    olsa ne olur. alla alla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu