İzmir'de 7 insan tacirine tutuklama

İzmir'in Menderes İlçesi'nde Baradan Koyu'ndan Yunan adasına 126 kaçağı geçirmeye çalışırken yakalanan 7 insan taciri, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İzmir'de 7 insan tacirine tutuklama
İzmir'de 7 insan tacirine tutuklama
GİRİŞ 23.11.2012 21:45 GÜNCELLEME 23.11.2012 21:45

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve çevresinden Yunan adalarına kaçak geçişleri engellemek için denetimlerinin sıklaştırdı. Bu çalışmalar sırasında, Basmane semtindeki otellerde kalan kaçakların, yurt dışına yasadışı yollardan çıkmaya hazırlandıkları saptandı.

Kaçakların araçlarla yola çıkartılmasının ardından polisin düzenlediği operasyonda, Filistin, Suriye, Myammar ve Afganistan uyruklu 126 kaçak ile insan tacirleri Ş.B., A.A., H.D., E.S., A.K., Y.K. ve İ.K., yakalandı.

Geçen Eylül ayında 63 kaçağın hayatını kaybettiği Baradan Koyu'ndan tekneyle yola çıkarmayı planlayan kaçakların, polis takibinden kurtulmak için telefon görüşmelerinde 'Düğün konvoyu yola çıktı', 'Düğüne gidecek kızları gönderdim' gibi şifreler kullandıkları tespit edildi. Ayrıca bebekler için 500 dolar, çocuklar için 1000 dolar, büyükler için ise 3 bin dolar tarife uyguladıkları ortaya çıkmıştı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı, tutuklandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!