Yuttuğu kürdan bağırsaklarını deldi

Nihat Özsoy'un, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede, bağırsağının yuttuğu kürdan ile delindiği belirlendi. Hemen ameliyata alınan hastanın ince bağırsağını delen kürdan çıkartıldı.

Yuttuğu kürdan bağırsaklarını deldi
Yuttuğu kürdan bağırsaklarını deldi
GİRİŞ 09.01.2013 16:24 GÜNCELLEME 09.01.2013 16:24

Babası da hekim olan Nihat Özsoy, karın ağrısı şikâyetleri geçmeyince Bursa Özel Bahar Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan kan tahlillerinde bir enfeksiyonun olduğu anlaşılan Özsoy'un ultrason sonucu normal çıkınca uzman heyet genci ameliyata aldı. Nihat Özsoy'un bağırsağının kürdan tarafından delindiği tespit edildi. Yapılan ameliyat ile kürdan çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Davut Baykan, "Hastamızı tanısal amaçlı laparoskopi ameliyatına aldık. İnce bağırsağını delmiş olan kürdanı tespit edip çıkarttık. Eğer gözden kaçırılmış olsaydı bağırsaktan dışarı çıkan mikropların kana karışması sonucu hastanın hayati tehlikesi söz konusu olacaktı." dedi

Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Ömer Kurt ise kürdan gibi basit bir cismin son derece tehlikeli boyuta gelebileceğine tıp literatüründe çok rastlanmadığını vurguladı. Başhekim Kurt, şunları kaydetti: "Hastanın kürdanı yuttuğunu hatırlamaması ve kürdanın röntgen ve ultrasonda gözükmemesi teşhisi geciktirmiştir. Burada tabi cerrahın olayı fark etmesi de çok önemlidir."

Ameliyattan sonra odasında dinlenen Nihat Özsoy da sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Özsoy, "Ağzımda kürdanla oynarken farkına varmadan yutmuşum. Şiddetli karın ağrıları çekmeye başlamıştım. Bahar Hastanesi'nin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...