Bağcılar'ın nüfusu 66 ilden daha fazla çıktı!

TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus sayımı sonuçları ilginç verileri ortaya çıkardı. Yeni verilere göre Bağcılar il ve ilçe nüfuslarına göre 66 ilden, belde ve köyler de dahil genel nüfusa göre ise 52 ilden daha fazla nüfusa sahip. 66 il arasında 14 de büyükşehir bulunuyor.

Bağcılar'ın nüfusu 66 ilden daha fazla çıktı!
Bağcılar'ın nüfusu 66 ilden daha fazla çıktı!
GİRİŞ 31.01.2013 08:48 GÜNCELLEME 31.01.2013 09:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni rakamlara göre, Türkiye'nin nüfusu 75 milyon 627 bin 384 olurken, Bağcılar'ın nüfusu da 746 bin 650'den 749 bin 24'e yükseldi. Bu rakamlar, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 1'inin Bağcılar'da yaşadığını ortaya koyuyor. Nüfus olarak İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bağcılar, Türkiye'de ise Ankara'nın Keçiören ve Çankaya, Gaziantep'in Şahinbey, Bursa'nın Osmangazi ve Adana'nın Seyhan ilçelerinin ardından altıncı sırada yer alıyor. İstanbul'da Bağcılar'ı yaklaşık 722 bin nüfusu ile Küçükçekmece, 645 bin nüfusu ile Ümraniye ve 625 bin nüfusu ile Pendik takip ediyor.

66 İLDEN DAHA BÜYÜK

TÜİK verilerinin ortaya koyduğu bir diğer çarpıcı veri ise Bağcılar'ın il ve ilçe nüfuslarına göre 66; toplam nüfuslarına göre ise 52 ilden daha büyük olması... İl ve ilçe nüfuslarına göre 16 büyükşehir arasında yer alan Eskişehir, Sakarya ve Erzurum'dan daha fazla nüfusa sahip olan Bağcılar, yeni büyükşehir statüsü kazanan 13 ilden de Şanlıurfa ve Manisa dışındaki 11 ilden daha büyük.

Nüfus sayımı sonuçlarını değerlendiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Ortaya çıkan veriler, Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin Bağcılar'da yaşadığını ortaya koyuyor. İlçemiz nüfusu, ülkemizin 81 ilinden ve Yunanistan, Bulgaristan, Kazakistan gibi ülkelerden gelen soydaşlarımızdan oluşuyor. Ortaya çıkan bu sonuç, belediye olarak bizim sorumluluklarımızı daha da artırıyor" dedi.

TÜİK verilerinden ortaya çıkan önemli bir verinin de Bağcılar'ın demografik yapısına ilişkin olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, "Biz zaten Bağcılar'ın genç nüfusa sahip bir ilçe olduğunu biliyorduk. Bağcılar sadece 180 binin üzerinde öğrenci nüfusu olan bir ilçe. TÜİK rakamlarına göre ilçe nüfusumuzun 412 bin 835'inin 30 yaş altı olduğunu görüyoruz. Türkiye'de ortanca yaşın 30.1 olduğundan hareket ettiğimizde bu rakamın büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Haber7

YORUMLAR 4
  • yorumlu yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    ..... 6360 sayılı kanuna göre nüfusu 750.000 i aşan iller büyükşehirdir.bağcılar ilçesinin nüfusu 749.024.istanbul'un içindeki bir ilçe bile büyükşehir büyüklüğünde...istanbul 25'i avrupa yakası'nda, 14'ü ise anadolu yakası'nda olmak üzere toplam 39 ilçeye ve çok yetersiz altyapıya sahip
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    bağcılar: kalabalık ve yaşanılmaz. bağcılar, herkesin bildiği üzere, istanbul'un yaşanılmaz yerlerinden. çarpık yapılaşma, fakirlik, karmaşa,.. herşey orada. bizim akrabalar var, bazen yolum düşüyor, oradan biliyorum.
    Cevapla
  • Yusuf YİĞİT 11 yıl önce Şikayet Et
    neden bağcılar. son verilere göre yaklaşık nüfusları gaziosmanpaşa 1 milyon 13 bin, ümraniye 900 bin, küçükçekmece 800 bin civarındayken neden bağcılar haberi, ayrıca kalabalık olmak marifet mi? bu ilçelerin yarı nüfusuna sahip , üsküdar buralara değişilir mi?
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    reklam haberi olmuş. 66 ilden büyük ilçedem önce 5 ilçe ilçe var. keçilerin ören yerinin nufusu daha böyyük. lokmanın reklamnı yapman gardaşımmmm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!