Miroğlu ve Çandar arasında büyük kavga

Kürt aydın Orhan Miroğlu Kürt sorununun çözümü konusunda Gazeteci Cengiz Çandar'a yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Çandar'ın Miroğlu'na verdiği cevap da sert oldu.

GİRİŞ 31.01.2013 12:14 GÜNCELLEME 31.01.2013 16:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Orhan Miroğlu geçen günlerde bir gazeteye verdiği röportajda AB'nin ve bazı Türk aydınlarının PKK'nın silah bırakmasını istemediğini söylemiş ve bu aydınlardan birinin de Cengiz Çandar olduğunu iddia etmişti.

Miroğlu'nun bu sözleri Ülke TV'de konuşuldu.  Ülke'de Bugün Programı'nda Ersoy Dede'nin  sorularını yanıtlayan Miroğlu o sözlerini yineledi ve Gazeteci Cengiz Çandar'ın Avrupa'da bir konferanta ''Ben PKK'nın yerinde olsam silah bırakmam'' sözlerini hatırlattı.

Bazı Türk aydınlarının PKK'nın şiddetine tolerans tanıdığını söyleyen Miroğlu Taraf'tan ayrılmasının en büyük sebebinin de bu olduğunu belirtti.

Çengiz Çandar ve onun gibi aydınların Kürt Sorunu konusundaki sözlerinin hiçbirinin gerçekleşmediğini  ve  onların PKK ağzıyla konuştuğunu ifade eden Miroğlu; ''O kulvarlarda dolaşırsanız üslubunuz PKK'nın üslubundan farklı olmaz'' dedi.

Kendisi ve Kemal Burkay için hain suçlamalarına cevap veren Miroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kürt aydınlarını  bu şekilde suçlamak belki PKK'nın içindeki Kemalist İttihatçılarının işi olabilir ancak bu Cengiz Çandar'ın işi olmamalı. Cengiz Çandar PKK'nın neden silah bırakmaması gerektiğini bize izah etsin. Çandar'ın son yazılarına baktığımızda o ve onun gibi düşünenler hükümet, Öcalan'la görüşüyor ama siz bu oyuna gelmeyin demeye getiriyorlar.''

Orhan Miroğlu'nun bu sözlerine Cengiz Candar Radikal gazetesinde ki  köşesinden sert cevap verdi.

Türkiye ile Kürtlerin barışması ve beraberliği için yıllardır didindiğini ve sırf bunun için kitaplar yazdığını söyleyen Çandar Miroğlu'nun sözlerini ahlaksızlık olarak yorumladı.

Kürt Sorununa yaklaşımı nedeniyle yıllar boyu sayısız saldırıya ve  iftiraya uğradığını  ve psikolojik harekâtın hedefi haline getirildiğini söyleyen Çandar,  ''Bunun son örneklerinden biri, geçen yıl Londra'da bir dergiye verdiğim söyleşideki bazı cümlelerin bağlamından kopartılarak kullanılması oldu. Bu psikolojik harekâta epey bir süredir Orhan Miroğlu adlı kişi de katılmış bulunuyor. Provokasyonlarına kapılmak istemediğim için kendisine bugüne kadar cevap vermedim. Ancak, son olarak, hakkımda utanmadan sarf ettiği sözler nedeniyle bir açıklama yapmak gereğini duyuyorum. Cengiz Çandar gibi Türk aydınları da Avrupa'ya gittiklerinde PKK'nın silah bırakmaması gerektiğini söylerler" sözleri bir ahlaksızlık örneğidir''.

Bu yapılanın psikolojik harekâtın devamı olduğunu belirten Çandar, psikolojik harekâtin kendisini bugüne dek yıldıramadığını söyledi.

''Kürtlerin arasında 'cahş' ve 'korucu' gibi sıfatların ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bu tür insanlarla hiçbir zaman işim olmadı ve bundan sonra da olmayacak. Ülkemin kanayan yarası Kürt sorununun çözümü için ömrümün sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim''
.

YORUMLAR 6
  • kadir sert 11 yıl önce Şikayet Et
    çandarmı miroğlumu derseniz. miroğluyla savaşa giderim çandarla bakkkal ekmeğe bile gitmem çandar dediğin adam bu ülkenin biran önce bölünmesinden başka amacı olmayan bir adam.
    Cevapla
  • Murat Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    çandar' ı eleştirebilmek için. onun sahip olduğu bilgi ve deneyimin en az onda birine sahip olmak gerekir. kitaplarını okuyun.
    Cevapla
  • karadenizmm 11 yıl önce Şikayet Et
    sen varya sennn. bu çandar altangiller hasan cemal gibi çok bilmiş yazarlar ve bunların yalakalrı hilal kaplan gibi yanaşma islamcılar yüzünden pkk at koşturdu son 10 yılda ;bunların ağzına bakıp açılımlar yapıldı kck operasyonları durduruldu hala terör bitecek zamanında aş atan çocuklar sorunu çözülsün pkk biter diye verdiler gazı tüm pkklı itler salındı sokağa değişen bişey yok hiç bunların daha bir şehit veya şehit yakını için empati yaptığını gören varmı varsa yoksa pkklılar pkklı kürtler ;pkkyı desteklemeyen kürtlerden de nefret ediyorlar bu maaşlı maşalar ama bazılarıda bunların gazına gelip ordu asker düşmanı oldu nerdeyse bende onu anlayamıyorum adamlar resmen özgürlük entellik adı altında psikoloik operasyın yaptılar islami kesime bir garip tipler oldu muhafazakarlar
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    sn. çandar masum değilsin. çünkü tarafsız değilsin.. açıkça birilerinin tarafını tutuyorsunuz...o zaman başkasını taraf tutmaklada suçlayamazsınız..
    Cevapla
  • mustafa yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    cengiz çandar ''ben pkk'nın yerinde olsam silah bırakmam'' dedin mi,demedin mi?. dpı'ının toplantılarına katıldın mı, katılmadın mı? cengiz çandar,seninle ilgili bir şey demiyorum ama türkiyede pkk.dan fonlanan gazetecilerin olduğunu zannediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!