Yetim çocuklar fidan dikmek için buluşuyor

Türkiye'nin farklı illerinden İstanbul'a gelen yetimler, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın düzenleyeceği etkinlikte fidan dikecek.

Yetim çocuklar fidan dikmek için buluşuyor
Yetim çocuklar fidan dikmek için buluşuyor
GİRİŞ 01.03.2013 11:16 GÜNCELLEME 01.03.2013 11:16

İHH İnsani Yardım Vakfı ülkemizde ve dünyada yetim çocuklarla ilgili farkındalık oluşturmak, yetim çocuklar gerçeğini tüm dünya ile paylaşabilmek ve geleceğimiz, yarınlarımız olarak gördüğümüz yavrularımızla ilgili kalıcı çalışmalar gerçekleştirmek için 1 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında Yetim Dayanışma Günleri programıyla Türkiye ile birlikte 39 ülkede eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültürel destek alanlarında 230 proje ile 30.000 yetim çocuğumuza ulaşılması öngörülüyor.

Yetim Dayanışma Günleri'nin Türkiye ayağında İstanbul'la birlikte 36 ilde programlar gerçekleştirilecek. Çocuklarımızla birlikte icra edilecek piknik, lunapark ve gezi programları, doğa gezileri, bilgi yarışmaları, uçurtma şenliklerinin yanı sıra 2 Mart tarihinde tüm illerimizde "Toprağa Yeşil Bir Fidan - Kalplere Sıcak Bir Selam" temalı FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ de düzenlenecek.

Bu münasebetle 2 Mart Cumartesi günü İHH İnsani Yardım Vakfı ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) işbirliğiyle Arnavutköy ilçesi - Tayakadın mevkiinde saat 11.00'de yetim çocuklar, destekçi aileler ve gönüllülerin katılımlarıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada
Molcean: Türkiye'de halihazırda zengin bir deneyim var