ATM'ye para yatıranlara büyük şok!

ATM'ye para yatıran birçok vatandaşın parasına şüpheli para uyarısı ile el konuldu. ATM'ye para yatıracakları bekleyen "şüpheli para" tehlikesi.

ATM'ye para yatıranlara büyük şok!
ATM'ye para yatıranlara büyük şok!
GİRİŞ 21.03.2013 12:01 GÜNCELLEME 21.03.2013 12:01

şikayetvar.com'un haberine göre; ATM'ye para yatıran birçok vatandaşın parasına şüpheli para uyarısı ile el konuldu. Parasının peşine düşenler ise 20 TL ceza ödemek zorunda kaldı.

Birçok vatandaş para yatırmak için cihaza parayı yerleştirdikten sonra "şüpheli para" uyarsı ile karşılaşıyor. Ne yapacağını bilemeyen ve telaşa kapılan vatandaşlar bankaların müşteri temsilcilerine de ulaşamayınca telefon bankacılığından kayıp, çalıntı ve şüpheli işlem menüsünden bankaya ulaşmaya çalışıyor. Bu seferde 20 TL gibi bir ceza ödemek zorunda kalıyorlar.

İşte şüpheli para uyarısı ile paralarına el konulan vatandaşların şikayetleri şöyle:

VATANDAŞLARIN PARASINA EL KONULDU "

10.02.2013 tarihinde saat 12.55-13.15 arası ATM'den kredi kartı borcumu ödemek üzere 90 TL yatırdığımda makine şüpheli para olduğuna dair uyarı vererek paraya el koydu. Bankanın müşteri temsilcilerini aradım menüyü 2 kez dinlememe rağmen bu işleme dair bir sık bulamayınca kayıp, çalıntı ve şüpheli işlem menüsünün buna uygun olduğunu düşündüm. Telefonu açan personel dinledikten sonra telefonu bir şey demeden suratıma kapadı.Bu menüde 20 TL cezai işlem veriyormuş bir de oradan soyuldum."

YATIRILAN TÜM PARALAR MI ŞÜPHELİ?

"Bankaya ait kredi kartı kullanıyorum. Ekstre borcumu ödemek için banka ATM'sine 1.190 TL yatırdım fakat ATM her ne sebeptense paranın tamamına el koydu ve şüpheli para uyarısı verdi. Nedense paranın hepsimi şüpheli idi? Müşteri hizmetlerini aradım ilgileneceklerini söylediler kayıt oluşturdular. Param hesabıma geçmiş ayrıca mesajla sorunun çözüldüğü tarafıma bildirilmesine rağmen tekrardan 70 tl'lik tutar sebepsiz olarak kesilmiş. Müşteri temsilcilerinizi aradım açıklayıcı cevap veremediler.Bana verdikleri cevap 70 TL'lik tutar sözde 1190 TL'lik tutarı ATM'den hesaba geçmiş."

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

"Bankanın ATM'sinden kredi katı borcumu ödemek istedim fakat ATM şüpheli para uyarısıyla birlikte kredi kartımı iade etti. Paramı iade etmediği gibi borcumda ödenmemiş görünmekte. Hemen müşteri temsilcisini aradım. İlkinde 8 dakika ortalama bekleme sürem olduğunu söyleyen bant kaydını, 15 dakika bekleyip tekrar tekrar aradım,Bekleme sürem 28 ve 30 dakikadan fazla şeklinde süreler belirtilerek uzatıldı ve kimseye ulaşamadım. Kayıp çalıntı ve şüpheli işlemler bölümünü aradım temsilciye çok bekletilip kimseye ulaşamadığımı söyledim, fakat oda tekrar bant kaydına yönlendirdi. Sonuçta parama ATM el koydu ve ben bir muhatap bulamadım.