Tüketicilerin elektrik ücreti tepkisi

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni konutlarda ilk su ve elektrik bağlantısı yapan abonelerden açma-bağlama/kesme-bağlama ücretleri alınmasına tepki gösterdi.

Tüketicilerin elektrik ücreti tepkisi
Tüketicilerin elektrik ücreti tepkisi
GİRİŞ 11.05.2014 14:55 GÜNCELLEME 11.05.2014 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜDEF Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicinin henüz hiçbir hizmet almadan su ve elektrik faturasına yansıtılan bu ücretlerin haksız ve hukuksuz bir uygulamanın sonucu olduğunu ifade etti. Alınan ücretlerin haksız kazanç kapsamında olduğunu iddia eden Sıtkı Yılmaz, “Su bağlantısında, ilk abonelerden alınan açma-bağlama ücreti yönetmelik hükmü olsa dahi yapılan uygulama hukuksuzdur.Kamu hizmeti yapan şirket ve işletmelerin bu keyfi ve hukuksuz uygulamaları kabul edilemez.Tüketici hukukuna saygı gösterilmesini istiyoruz. Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde ilk bağlantı yapan abonelerden kesme-bağlama ücretinin alınacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Kaldı ki;Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 7.maddesinin 4.fıkrası; “Dağıtım sistemine yeni bağlanacak olan müşterinin sayacının temini ve montajı ile ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından yapılır.”demektedir.Bu nedenle sorumluluğun dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiye ait olduğu açıktır” dedi.

“10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİN”

Tüketicilere uyarılarda bulunan Sıtkı Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kendileriyle paylaşılmayan ve bir ay sonraki faturalarına yansıtılan kesme-bağlama ücretlerine tüketiciler, 10 gün içinde hizmet aldığı şirkete iadeli-taahhütlü bir dilekçe ile başvurarak itiraz etmeleri gerekir. Şikayetlerine olumlu yanıt almayan tüketicilerin ikamet ettikleri kaymakamlık nezdinde hizmet veren tüketici sorunları hakem heyetlerine başvurmaları gerekir. TÜDEF ve bileşenleri olarak bu haksız ve hukuksuz uygulamaların takipçisi olacağız”.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • güçlü türkiyem 9 yıl önce Şikayet Et
    DENETİM DEVLETTE OLMALI. Özelleş sin ama denetim zayıf firma haksız kazançlar alıyor,her faturada bakım bedeli,vs var vatandaş zaten kullandığının parasını ödüyor bu millet kaz değil yeter yetkililer uyumayın, bizi bankalara mahkum ediyorlar niyeher semt te ödeme gişeleri yok,ey yöneticiler nasıl olsa sizinkileri odacılar veya hizmetliler sıraya girip ödüyor vatandaş naapsın.
    Cevapla