Sözleşmeli personele kadro umudu

Daha önce birçok kez kadro verilen kamudaki geçici ve sözleşmeli personel, toplu sözleşme masasına taşınan teklifle yeniden umutlandı.

Sözleşmeli personele kadro umudu
Sözleşmeli personele kadro umudu
GİRİŞ 10.08.2015 13:12 GÜNCELLEME 10.08.2015 13:12
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Toplu sözleşmede dananın kuyruğu ünümüzdeki hafta kopacak. Memurlar adına masada bulunan Yetkili Konfederasyon Memur-Sen’in toplu sözleşme tekliflerinin değerlendirildiği komisyon çalışmaları sona erdi. Kamuda çalışan on binlerce geçici ve sözleşmeli personelin gözü, kendileriyle ilgili teklifin görüşüleceği Toplu Sözleşme masasında. Teklif kabul edilirse, on binlerce geçici ve sözleşmeli personele kadro verilecek.

4/B VE 4/C’YE KADRO MASADA

Kamuda geçici istihdam şekillerine itiraz eden Memur-Sen, kamuda çalışan geçici ve sözleşmeli personele kadro konusunu masaya taşıdı.  Devlet memurları kanunun 4/B ve 4/C maddeleri kapsamında çalışan personelin kadroya alınmasını isteyen Memur-Sen’in teklifi, kamudaki geçici ve sözleşmeli personeli kapsıyor.

4/B ve 4/C başta olmak üzere tüm geçici ve sözleşmeli personele kadro verilmesini için teklif sunduklarını söyleyen Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sundukları teklifin, kamu kurumlarının kuruluş kanunlarına göre istihdam edilen personel, KİT’lerde çalışan sözleşmeli personel ve işçi statüsünde çalışan yüksel öğrenimli personele kadro verilmesini kapsadığını söyledi.

GEÇİCİ PERSONEL DE ZAMDAN YARARLANACAK

Teklife göre, kamuda istihdam edilen geçici personele kadro verilmesi ile ilgili işlem neticeleninceye kadar memurlarla ilgili zamdan yararlanmaları isteniyor. Memur-Sen, kadrolarını alıncaya kadar kamudaki geçici personelin, memurlar için teklif edilen 2016 yılı için yüzde 8+8 oranında maaş artışı ve 150 TL seyyanen  zam ile 2017 yıllı için yüzde 7+7 oranında maaş artışı ve 100 TL seyyanen zamdan da yararlanmalarını isteniyor.

YORUMLAR 18
  • muharrem semerci 8 yıl önce Şikayet Et
    13yıldır kamu kurumunda 4a sutatünde çalışıyor um döner sermayiden maaş alıyorum kadro istiyorum
    Cevapla
  • muharrem semerci 8 yıl önce Şikayet Et
    2003den beri kamu kurumunda çalışıyor um yıllardı kadro bekliyorum 4a sü tatünde çalışıyor um döner sermayiden maaşım alıyorum kadro bekliyorum yıllardır bu hükümete oy verdim kadro verecezdiye ama oy vermek için şüpelim benim gibi düşünen 1000lerce insan var bu kurumda arz ederim
    Cevapla
  • haci turkyilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    5620 sayili kanunla calisanlarda artik unutulmasin herkes icin hayirlisi olsun
    Cevapla
  • Saim 8 yıl önce Şikayet Et
    4/c li çalışanlar yıllardır bekliyor..Rica ediyoruz bu sözleşmede müjdeyi almak istiyoruz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları okuyan varsa geçici olarak calismak bitsin artık. Kadro verilsin.devlet buyukleri duysun.artik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle