Memur sendikalarının istediği zam oranı

Memur maaş zam pazarlığı yarın 4. tur görüşmeleriyle sürecek. 4+4 zam teklifine sıcak bakmayan memur sendikaları, 8+8 teklifinde ısrarlı.

Memur sendikalarının istediği zam oranı
Memur sendikalarının istediği zam oranı
GİRİŞ 16.08.2015 09:28 GÜNCELLEME 16.08.2015 09:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Memur sendikalarıyla kamu işvereni arasında yürütülen 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın devam edecek. Milyonlarca memur ile emeklinin merakle beklediği 4. tur toplantısının ana gündemi Kamu İşveren Kurulu Heyet Başkanı'nın masaya getirdiği teklif olacak. Pazarlık sürecinin yarınki görüşmelerde resmen başlaması bekleniyor.

SOSYAL ADALET İŞLETİLMELİ

Kamu teklifinin açıklandığı önecki günkü toplantıda masayı terk eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşme sürecinden umutlu.

Masayı yeni bir teklif almak için terk ettiklerini Yeni Şafak'a açıklayan Ali Yalçın, “Bu Toplu Sözleşme masasını, hükümet için sosyal teşvik paketi açıklama zemini olarak görüyoruz. Onun için hükümet, 'Adil Paylaşım' paketini burada hayata geçirmeli, sosyal adalette kamu görevlileri de payını alabilmelidir” dedi.

YENİ BİR SÜREÇ YENİ BİR TEKLİF

Kamu İşveren Kurulu'nun 2016 için 4+4, 2017 için ise 3+3 maaş zammı teklifini bırakın kabul etmeyi müzakere edilebilir bulmadıklarını ifade eden Ali Yalçın, şunları kaydetti: “Kamu İşveren Kurulu Heyeti ve hükümete bizi ikna, tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini memnun edecek yeni bir teklifle gelmesi için süre verdik. Hükümetten masada müzakere edilecek yeni bir teklif bekliyoruz. Bu Toplu Sözleşme masasını, hükümet için sosyal teşvik paketi açıklama zemini olarak görüyoruz. Onun için hükümet, 'Adil Paylaşım' paketini burada hayata geçirmeli, sosyal adalette kamu görevlileri de payını alabilmelidir.”

Refah payı, enflasyonfarkı ve yüzdelik zam

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in taleplerinin gövdesini, 'yüzdelik zam', 'taban aylığa zam', 'refah payı' ve 'enflasyon farkı' oluşturuyor. Memur-Sen, memur maaşları için 2016 yılında yüzde 8+8 olmak üzere toplam yüzde 16,64, 2017 yılı içini ise 7+7 olmak üzere toplamda yüzde 14,49 oransal zam istiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 17
  • hademe 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretin 1000 lira olduğu bir ülkede sendikalar hangi yüzle zam ister anlamakta zorlanıyorum
    Cevapla
  • oku çalış kazan 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari üvcret 1000 lira ise herkes 1000 lira mı alacak iyi misin sen
    Cevapla
  • Tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 1000 lira iken işçi sendikaları ne iş yapar onu bi söyleyin hele.
    Cevapla
  • hüseyineselam 8 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin kardeş on numara cevap vermişsin bunlardaki iman vatan sevgisi bu dediğin kadar işte gerçek imamsan işini ALLAH için yap aldığın maaşı hayır işlerine harca, başka ek gelirle de geçimini sağla gerçek müminsen hodri meydan.
    Cevapla
  • vatansever imam 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülke elden gidiyor. memur zam istiyor. Maaşımızdan kesip, o parayla silah ve mühimmat üretin diyen yok. Ama ben diyorum işte.
    Cevapla
  • Tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    Maaşından bir fakire 100 lira bile vermezsin işte dilin kemiği yok burada salla gitsin.
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    senin beyninde eksiklik var onun için diyorsun
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    İmam efendi, lojmanda otur. Elektirik, su ve ısınma giderleri ödeme, İşe gelip giderken yol problemin yok. Allahın Emrini yerine getirirken bir de üstüne para al ondan sonra da konuş.
    Cevapla
  • mehmet can 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli ne yapsın.4artı4 yetmezmi
    Cevapla
  • öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    akademisyene hakime yapılan iyileştrirme 1000 tl öğretmen 100 . e şimdi hizmetliyle aynı ammaşı hatta sınavlarda ddaha düşük ücreti alan öğretmenden nasıl akpartiye oy gidecek. rotasyon saçmalığını kendileri çıkardı şimdi lütuf gibi düzeltiyoruz diyorlar ve gene kandırdıklarını zannediyorl bizi. öğretmene akdemsyen hakm gibi iyileştirme yapılmadıkça öğretmenden oy almayı unutsun akparti. 5 milyonluk bir seçmenden bahsediyoruz ben verdimdi ama bir daha bermem yemnle böyle yaparlarsa
    Cevapla
  • istersen 8 yıl önce Şikayet Et
    istersen oy ver kardeş zaten senin gibilerinin oylarına ihtiyacı yok hükümetin
    Cevapla
  • Bir Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala hizmetliden az maaş alıyoruz diyorsunuz ya insaf be arkadaş, ekders sizde, kırtasiye yardımı sizde nöbet ücreti istiyorsunuz, yazın işe gelmeden maaş alıyorsunuz doymuyorsunuz hala gözünüz başkalarının maaşında
    Cevapla
  • tebeşir 8 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi 4 Yıl okuyup öğretmen olmuş bir kişi ve onun bilgi seviyesi ile en az 10 yıl okumuş, akademik çalışmalar yapmış bir Yrd. Doçent in bilgi seviyesi hatta aşağı yukarı 20 yıl okuyup akademik çalışma yapmış bir Profesör ile Öğretmeni karşılaştırmak sadece başlı başına bir saçmalık . Böyle insanlara çocuklarımızı emanet edeceksek, bu tür öğretmenler anca bencil, başkasını düşünmeyen, tembel, kendi hatalarını görmeyip yalnızca başkalarını eleştiren bir gençlik getirir karşımıza. İkincisi Öğretmene 2013 te seyyanen zam meselesi ile akademisyenlerden fazla zam verilmişti. Tabi o günleri unutmuşsunuzdur.
    Cevapla
  • Hizmetli-Memur 8 yıl önce Şikayet Et
    haftada 16 saat derse gir fazlası ek ders buda ortalama 3000 TL, en az 1 gün boşa çık (1 ayda çalışma günü olarak 16 veye 17 gün)+yaz tatili sonrada maaş az de. Kusura bakma öğretmen
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu biraz insaf ya! Akademisyen neyse de Öğretmen olarak kendini nasıl bir hakimle bir tutuyorsun? Ülkedeki en rahat memurluk sizde hala ona buna laf ediyorsunuz. Çok ilginç ya!
    Cevapla
  • erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    sendikayla danışıklı dövüş bu. size alınacak maksimum zamı söylüyorum: yüzde 4,5
    Cevapla
  • Teselli 8 yıl önce Şikayet Et
    hükümet %5 teklif etti bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle