Hüseyin Yayman: Maden ocakları kapatılmalı

Hüseyin Yayman maden ocaklarının ıslahı için bazı çözüm önerileri sundu.

Hüseyin Yayman: Maden ocakları kapatılmalı
Hüseyin Yayman: Maden ocakları kapatılmalı
GİRİŞ 22.05.2014 09:50 GÜNCELLEME 22.05.2014 12:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Soma'da yaşanan büyük acıdan sonra tüm kamuoyu, uzmanlar ve siyasi erk hemen hemen herkes madencilikle ilgili sorunların nasıl giderebileceğine dair çözüm önerilerini konuşur oldu. Bakanlık yetkilileri Maden yasasını sil baştan değiştirmek için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Maden ocaklarının ıslahı için en ilginç teklif  Vatan yazarı Prof. Dr. Hüseyin Yayman'dan geldi. Yayman'ın Bugün Vatan gazetesinde ki köşesinde gündeme getirdiği  teklifi ,  Madenlerin bir süreliğine kapatılmasını ve önlemler alınıncaya kadar madencilerin maaşlarının devlet tarafından ödenmesini içeriyor.

İşte Yayman'ın o teklifi:

MADENLER KAPATILMALI VE MAAŞLARI DEVLET ÖDEMELİ

Yeni Soma'ların yaşanmaması için tüm madenleri kapatıp, bağımsız denetimler yaptırılıp, gerekli tedbirler almalıdır. Buradaki işçilerin maaşları birkaç ay devlet tarafından ödenmeli ve tam bir iş güvenliği sağlanmalıdır. Aksi takdirde milletçe daha büyük acılar yaşamaya devam edeceğiz.

Hükümet 2023 vizyonunu konuşurken gelinen nokta, adı konmamış başka bir krize işaret ediyor. Komplocu yaklaşımların en başta hükümete zarar verdiği çok açık. Aynı komplocu mantık nirvanaya ulaşıp 1999 depremini 'İlluminati'yle ilişkilendirmişti.

Basit düşünelim, aynı madeni yabancılar işlettiğinde neden kaza olmuyor?

YORUMLAR 6
  • MEHMET ER 9 yıl önce Şikayet Et
    aklınız neredeydi.. Soma'daki maden kazasında ölenlere rahmet, kalanlara Allah sabırlar versin.Evet ölenlerin arkasından ağlayanlar, felaket ile ilgili tellallık yapanlar. Şimdiye kadar neredeydiniz. Şimdiye kadar Madencilik gibi ülke ekonomisinde küçük-büyük faaliyetleri olan iş alanlarında çalışanları temsil eden kamu kurum ve kuruluşları: Soruyorum nerdeydiniz. İllaki bir felaketmi olmalıydıda konuyu tartışmaya açmalıydınız. Sayın medyacılar. Soruyorum sizlere: şimdiye kadar nerelerdeydiniz. Benim anladığım kadarıyla medyacılık, kamu kurum ve kuruluşların asıl kuruluş gayesi, amacı: araştırmacılık, eğitimcilik, eğitmenlik, denetleme olması gerekirken bizde bunun tam tersine işleyen bir anlayış var. Önce olay meydana gelsin, sonrasına bakarız. Medyada sadece hararetli konuşmalarla konuyu-konulari gündemde tutması. Sadece REİTİNG. Önemli olan: Nasreddin Hocanın bize temsili verdiği ders: Önce tokatı atki, DESTİ KIRILMADAN GERİ DÖNSÜN.
    Cevapla
  • Neşet Fırat 9 yıl önce Şikayet Et
    Maaşı kim ödemeli?. Maaşı gerekirse devlet ödesin ama doğru olan şudur: Gerekli tedbirler sağlam bir şekilde alınıncaya kadar sendika grev yapsın, bu sendikacılığın gereğidir. Her ay topladıkları paralardan işçinin hakkını ödesinler. O kadar aidat böyle bir günde kullanılmayacak da birilerinin krallkığı için mi kullanılacak?
    Cevapla
  • egemen doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    prof olmuş ama. bu adam nasıl porf olmuş?bizdeki profun düşündükleri böyleyse gerisini siz düşünün Allah akıl fikir versin bu zata
    Cevapla
  • Ali KIŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Gaz Maskesini Üretemeyiz mi?. Nerede bizim TÜBİTAK'ımız, ASELSAN'ımız, Üniversitelerimiz.... Acilen savaşta ve barışta kullanabileceğimiz son teknoloji, kullanışlı ve ucuz yerli üretim gaz maskesine ihtiyacımız var bence. Devlet tüm imkanlarını seferber ederek önce bu işi halletse olmaz mı?...
    Cevapla
  • enes baran 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın profesör. maden ocaklarının faaliyetlerinin durdurulmasının yol açacağı tek sıkıntı işçilerin maaş ödemeleri midir? Elektrik ihtiyacımızın büyük bir kısmının karşılandığı termik santraller durursa karanlıkta mı oturacağız? bir demir madeni durursa demir çelik sanayinde üretim yapan kaç fabrika duracak? madenler medeni toplumların temelidir. maden ocağını iki ay durdurursan iki ay boyunca taş devrini yaşarsın. madenlerde üretim durursa madenciliğe dayalı tüm faaliyet alanlarında üretim durur. bunun içinde alçı fabrikası da var, nakliyat yapan kamyoncu da var. biraz mantıklı olalım. işçi maaşı ödeme ile sorun çözülmez. bu kadar basit bir fikri sokaktaki adam bile sunmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!