Lekeli bölgeye saç spreyini sıkın ve...

Saç spreyi, özellikle tırnak ve tırnak diplerindeki saç boyası lekelerini çıkarmaya yardımcı olur.

Saç bakımı için kuaföre ya da güzellik merkezlerine gitmeyen birçok kadın bakımlarını evde kendi yapıyor.

Özellikle saçlarını evde boyayan kadınlar bazen zor durumda kalabiliyor. Saçları boyarken bazen ellerdeki lekeler hemen çıkmıyor. Bu durum kadınlar için kötü bir görüntü oluşturabiliyor.

Cilde bulaşan saç boyası lekelerinden şu yöntemle kurtulabilirsiniz:

Aseton ile temizlik

Asetonla saç boyası lekelerini temizlemek için, önce pamuğa bir miktar aseton dökün, ve elinizdeki lekeli bölgelere sürerek silin. Daha sonra aseton bulaşan ellerinizi bol su ve sabun ile yıkayın.

Diş macunu

Diş macunu ellerdeki lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Diş macununu lekeli bölgelere sürün ve ovalayın 5 dk elinizde beklettikten sonra sabun ve bol su ile durulayın.

Karbonat ve sirke

Karbonat ve sirkeyi karıştırın ve macun kıvamına getirin. Elinizin lekeli bölümüne sürerek ovalayın ardından bol su ile yıkayın.

Saç spreyi

Özellikle tırnak ve tırnak diplerindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olur. Lekelerin olduğu bölgeye spreyi sıkın 1-2 dk bekletin ve ılık su ile durulayın.

Sigara külü 

Saç boyasını lekeleri çıkarmak için en etkili yöntemlerden biridir. Sigara külü ve ılık suyu bir tabakta karıştırın. Pamukla karışımdan sürüp lekelerin üzerine sürün ve bastırarak 15 dk bekletin. Daha sonra bol su ve sabunla yıkayın.

Bebek yağı

Lekeler üzerine bebek yağı sürün üzerini sarın ve 1 gece bekletin. Ertesi gün pamukla lekeleri çıkarın, bol su ve sabunla iyice yıkayın.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0