Saç bakımında kullanılan yağlar

Saçlar kadınların en değerli aksesuarlarıdır. Onlara iyi bakmak ise sizin elinizde. Saçlarınıza kimyasal ürünleri sürmek istemiyorsanız, doğal yağlardan faydalanabilirsiniz.

İşte saç bakımında kullanılması gereken bazı yağlar...

Zeytin yağı

Saç bakımında en önemli yağlardan biri zeytin yağıdır. Tam bir saç dostu olan zeytin yağı içinde bulunan vitaminlerle saç derisini besler ve nemlendirir. Özellikle kuruluktan şikayet edenler için çok iyi bir nemlendiricidir. Kepeğe karşı etkili olan zeytin yağı salçaların daha parlak görünmesini de sağlar.

Hindistan cevizi yağı

Saça en iyi gelen yağlardan biri Hindistan cevizi yağıdır. Saçları uzatır, saça parlaklık verir, nemi saça hapseder, saçlarda protein oluşmasını sağlayarak kırıkların olmasını engeller.

Jojoba yağı

Jojoba yağı, saç dersinin salgıladığı sebum maddesine, yani doğal yağ çeşitlerine moleküler olarak çok benzer. A, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içinde barındıran, en çok da E vitamini zengini olan jojoba yağı, saçlarınızı koruyucu özellikleri ile tamamen sarar.  E vitamini sayesinde hücreleri yenileyici nitelik de gösterir. Ayrıca, çok güzel ve canlandırıcı bir kokuya sahiptir. 

Argan yağı

Besleyici ve onarıcı özelliğe sahip argan yağı saçların daha hızlı ve kolay uzamasını sağlar. Saç boyası kullanan kişilerde boyanın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar. Saçlara esneklik kazandırır ve koparak dökülmeleri engeller. Kepek oluşmasını engeller. Yıpranan saçları onarır. Saçı besler ve kolay uzamasını sağlar.

Hint yağı

Saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. Kuru saç tellerini güçlendirir. Koparak dökülmelere engel olur ve saçları onarır. Dökülmelere karşı etkilidir. Hint yağı kullandığımızda saçınız dışarıdan anlaşılacak şekilde sağlıklı olur. 

Makadamya yağı

Kuru, ısılı işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve yumuşaklık sağlar. Macadamya yağı saçların rengini, parlaklık ve derinliğini arttırır, uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden korur.

Sarımsak yağı

Birçok kişinin problemi olan saç dökülmesini engeller. Saçlarda oluşan kepeklenmeyi en aza indirir. Saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlar. Saç köklerinin güçlenmesini sağlar. 

Daha önce duymadığınız saç kesim hileleri

İLİŞKİLİ HABER

Daha önce duymadığınız saç kesim hileleri

BİR YORUM YAPIN 6

Wondd 3 yıl önce

Hepsini karıştırsak bi sorun olurmu

Toplam 5 beğeni

aysegul 4 yıl önce

zıgavus vay deneyebılırsınız mavı sac spreyı

sena 4 yıl önce

önerebbilceğiniz bir ürün varmıdır ki

Burcu 5 yıl önce

Saçlarıma bakım için doğal yağlar kullanıyordum ama yıpranmalar ve kuruluk için kalıcı etki olmuyordu doğal keratin kullanmaya başladım saçlarımda yıpranma ve kuruluk kalmadı patentli keratin kalıcı olarak yumuşattı ve yıpranma kalmadı saçlarımda.

Toplam 3 beğeni

Baggulsrn 5 yıl önce

Nerden nasıl bulabiliriz

Toplam 4 Beğeni

sevda 5 yıl önce

Günlük saç bakımı yapmak zorunda kalıyorum çünkü saçlarıma sürekli işlem yapıyorum her gün şekil vermem gerekir bu sebeple bakımın da iyi olması ve saçlarımı koruması gerekiyor doğal keratin kullanıyorum saçlarım için farklı farklı ürün kullanarak uğraşmama gerek kalmıyor uzun zamandır patentli keratin sayesinde sayesin de saçlarım hep bakımlı ve sağlıklı şekil veremeden çıktığım zamanlar da bile hoş görünüyor hep.

Yorumların Tümünü Okuyun