Siyah noktalar için doğal maske

Sizde evde yapacağınız doğal limon maskesiyle siyah noktalarınızdan kurtulmak ister misiniz? İşte doğal siyah nokta maskesi...

Siyah noktalar yüzün genellikle burun, çene ve alın bölgelerindeki gözeneklerin temizlenmemesi ile oluşur. Dolayısıyla siyah noktalardan kurtulmak oldukça zordur. Evde uygun fiyatlı ürünlerle kendi siyah nokta maskenizi yapabilirsiniz.

İşte doğal limon-karbonat maskesinin yapılışı;

Malzemeler:

- Yarım limon

1 yemek kaşığı karbonat

Yapılışı:

1 yemek kaşığı karbonatın üzerine yarım limonu ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından siyah noktalarınızın bulunduğu sorunlu bölgelere parmaklarınızla ovalayarak sürün. İyice yaydıktan sonra 20 dakika bekletin. Son olarak yüzünüzü soğuk su ile durulayın. Çünkü soğuk su cildinizi gererek gözeneklerinizin kapanmasına yardımcı olur.

NOT: Maskeyi uygulamadan önce duş almadıysanız, bir kaba kaynar suyu koyun ve içine papatya, lavanta yada yeşil çay koyun. Biraz demlendikten sonra yüzünüzü yakmayacak şekilde gözlerinizi kapatıp kaba yaklaştırın ve 10 dakika bekleyin. Bu sayede gözenekleriniz açılacaktır ve kirlerin temizlenmesi daha kolay olacaktır.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0