Doğal fondöten nasıl yapılır? İşte, evde fondöten tarifi

Güzel bir görüntüye sahip olayım derken, kozmetik fondötenleri sürerek yüzümüze en büyük kötülüğü yapıyoruz. Gözenekleri tıkayan ve cilde daim kuruluk veren bu ürünleri kullanmaktan doğal fondötenlerle kurtulabilirsiniz. İşte, cildinizi güzelleştirirken besleyen ev yapımı fondöten tarifi

Her kadının hayali pürüzsüz, porselen kıvamında bir cilttir. Bu durumda ise başvurduğumuz öncelikli ürünler fondötenler oluyor. Çeşit çeşit, fiyat aralığı çok geniş olan fondötenlerin makul fiyatlı olanları cildimize zarar olarak dönebiliyor. Cilt için en asgari zarar sahibi olanlar ise, cep yakıyor. İşte, bu noktada size vereceğimiz doğal ev yapımı fondöten tarifleri kurtarıcı oluyor. İşte, ev yapımı fondöten tarifi...

fondöten tarifi

fondöten tarifi

Evde fondöten nasıl yapılır?

Makyaj yapmak bir tutkudur. Ancak bu tutkuya ne cebimiz ne de cildimiz bazen dayanamıyor. Bunun için evde doğal ve ucuz yöntemler ile fondöten yapımını araştırdık. Evde kimyasal maddeler kullanmadan tamamen doğal fondöten yapmak çok kolay. İstediğiniz her tonda yapabileceğiniz bu fondötenler hem cebinizi hem de cildinizi rahatlatacak.

Evde fondöten yapımı;

  • 2 yemek kaşığı kakao tozu

  • Çeyrek su bardağı mısır nişastası

  • Birkaç damla hindistan cevizi veya zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 yemek kaşığı bentonit kil

  • 10 damla E vitamini

  • 10 damla lavanta ya da papatya yağı (koku vermek için)

fondöten

fondöten

Yapılışı;

Tüm malzemeleri plastik veya cam bir kap içerisinde karıştırmanız gerekiyor. Bu kabın kesinlikle metal olmaması gerekiyor. Çünkü bentonit kil metal ile temas etmemelidir.

Karışımı yapacağınız kasenin içine ilk olarak mısır nişastasını ekleyin. Ardından sırayla tüm malzemeleri üzerine dökün. Karışım toz haline gelene kadar iyice karıştırmalısınız. Karışım toz halini aldıktan sonra renk tonu belirlemek için cildinizde deneyin. Eğer ev yapımı fondöten rengi açık ise koyulaştırmak için az miktarda tarçın veya kakao ekleyebilirsiniz. Fondöten rengini açmak için de üzerine biraz daha mısır nişastası ekleyebilirsiniz.

Hazırladığımız fondöten karışımını ağzı kapaklı bir kutu içerisinde saklayabilirsiniz. Kutunun hava almadığından emin olun.

Fondöten nasıl sürülür? Kusursuz bir cilt için...

İLİŞKİLİ HABER

Fondöten nasıl sürülür? Kusursuz bir cilt için...

BİR YORUM YAPIN 15

Nisanur 2 yıl önce

Kil ve Vitamin olmazsa olmuyo mu? :/

Toplam 3 beğeni

Cansu 3 yıl önce

Nişasta bizim yüzümüzde kuru bir görünüm oluşturmaz mı

Toplam 2 beğeni

Dalin 3 yıl önce

Sadece mavi renkli fondöten yapabilmek için buradayım.

Toplam 2 beğeni

Birisi 3 yıl önce

Ben denedim olmadı slime gibi bir şey oldu

Toplam 5 beğeni

emsal 2 yıl önce

aynn yaa

Toplam 0 Beğeni

esma 3 yıl önce

fondoten olmasa olmaz

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun