Cilt yenileyen maske nasıl yapılır?

Cildimiz dış etkenler çabuk etkilenir ve kirlenir. Gün içinde cildinize doğru bakım yapmazsanız cildiniz kurur ve kırışılık oluşmaya sebep olabilir. Sizler için evde kolayca yapabileceğiniz cilt yenileyen maske tarifi araştırdık. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz cilt yenileyen maske tarifi

Cildimiz için kullandığımız hemen her kozmetik ürünü cildimizin yaşlanmasına ve elastikiyetini kaybetmesine sebep olur. Bu durumu önlemek için çıkarılan kozmetik ürünlerinin de çoğu vaat ettiği gibi sonuçlar vermiyor. Bu demek olmuyor ki cilt bakımı için bir şey yapılmamalı, aksine cilt bakımı her zaman ve en doğal bakım ürünleri ile yapılmalıdır. Çünkü bakımsız bir cilt normale oranla daha çabuk kırışır ve lekelenir. Sizler için evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal cilt yenileyen maske tariflerini araştırdık.

İşte ev yapımı doğal cilt yenileyen maske tarifi...

MALZEMELER:
1 adet yumurta akı,
1 yemek kaşığı süt

Yumurta akı gözenekleri temizleyerek, cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildin pul pul olmasını ve kurumasını önler. Süt ise besleyici özelliği ile cildi besler ve nemlendirir. Süt ve yumurta akı birlikte cildi yeniler ve var olan kırışıklıkların görünümünü azaltarak yeni oluşacak olan kırışıklıkları engellemeye yardımcı olur.

YAPILIŞI:
Yumurtanın akını sütle birlikte iyice köpürene kadar çırpın. İyice çırpılan karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekletip ardından ılık su ile yıkayın. Daha sonra soğuk su ile şok etkisi yaratarak gözenekleri kapatması için yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi hafta da 3-4 kez kullanabilirsiniz.

Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır?
Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?

İLİŞKİLİ HABER

Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?
Güneş kremlerinin yan etkileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Güneş kremlerinin yan etkileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 2

Hülya 6 yıl önce

Bu maske lekeleride geçiriirmi

Toplam 3 beğeni

Nilay 6 yıl önce

Expigment 4 , acnelis, madecasol bu 3 kremi al ve karıştır 1 haftaya kalmadan yüzünü soyuyor ölü deriyi atıyor yüzün yanacak kizaracak korkma krem bitenece yoğurt bicimde sadece geceleri sür kendi kendinı emsin sabah yüzünü yıka güneşe çıkarken kesinlikle güneş kremi kullan tabi içine sinmesi için şayet doktra ya da eczacıyada danış benim 2.günüm bende kullanıyorum kullanırsan şifasını bulursun inşallah

Toplam 3 Beğeni