Fondöten uygularken nelere dikkat etmelisiniz?

Fondöten, cilt makyajının vazgeçilmez ürünüdür. Peki, fondöten uygularken kusursuz bir görüntü vermesi için nelere dikkat etmeliyiz, sizler için araştırdık. İşte kusursuz görünümlü bir fondöten etkisi için dikkat etmeniz gerekenler...

Fondöten, cilt makyajında cildi kusursuz göstermesi için uygulanan bir kozmetik ürünüdür. Cilt üzerindeki lekeleri kapatarak pürüzsüz bir görüntü oluşmasını sağlar. Doğru uygulanmadığı takdirde cilt üstünde pütürlü bir tabaka gibi durur ve estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturur. Sizler için kusursuz görünüm etkisi yaratacak fondöten nasıl uygulanır araştırdık. 

Kusursuz görünümlü bir fondöten nasıl sürülür, işte cevabı:

Cilt tipinizi tanımanız ona daha iyi ve daha doğru bakmanızı sağlayacaktır. Cilt tipinize uygun bakım ürünleri cildinize iyi gelecek ve kötü bir yan etki yapmayacaktır. Cilt tipinize uygun olmayan fondöten cildinizi sürdüğünüzde kendini bariz belli edecek ve cildinizle bütünleşmeyecektir. Fondöten alırken tavsiye üzerine değil kendi deneyimleriniz ve gözlemlerinize güvenmeniz asıl önemli olandır. Bu yüzden cilt tipinize ve rengine en uygun fondöteni kendiniz seçin.

Cildinizde çok rahatsız olduğunuz lekeler ve kapatılmasını istediğiniz kusurlar var ise kapatıcılığı yüksek fondötenler seçebilirsiniz. Eğer yüzünüzün hava almasını ve fondötenin cildinizde bir tabaka gibi durmasını istemiyorsanız günlük kullanıma uygun hafif formüllü fondötenler tercih edebilirsiniz.

Cildinize fondöteni uygulamadan önce, nemlendirici yardımı ile cildinizi besleyin ve kuru tabakayı canlandırın. 

Fondöteninizden bir pompa kadar elinize sıkarak, yüzünüze parmağınızla gelişigüzel bir şekilde sürün. Ardından bir fırça ya da sünger yardımıyla fazla bastırmadan dairesel hareketlerle fondöteni dağıtmaya başlayın. Buradaki en önemli nokta ise çok az ürün kullanarak homojen bir şekilde dağıtmaktır.

İşte kusursuz bir fondötenin sürmenin sırrı bu kadar kolay. Fondötenin gün boyu yüzünüzde kalması için pudra ile sabitleyerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Fondötenin dokusunu etkilemeyen transparan bir pudra her daim işinize yarayabilir.

Göz kremi nasıl sürülmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Göz kremi nasıl sürülmeli?
Pahalı makyaj ürünlerinin uygun fiyatlı muadilleri

İLİŞKİLİ HABER

Pahalı makyaj ürünlerinin uygun fiyatlı muadilleri
Kapatıcılığı en yüksek fondötenler

İLİŞKİLİ HABER

Kapatıcılığı en yüksek fondötenler
Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?

İLİŞKİLİ HABER

Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?

BİR YORUM YAPIN 0