Cilt nasıl sıkılaşır? Evde cilt sıkılaştıran doğal yöntemler

Kilo verirken ciltte oluşan sarkmaları önlemek için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Sadece kilo verirken değil, ilerleyen yaşla da beraber oluşan cilt sarkmaları bir süre sonra başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Bu durumdan acilen kurtulmak aynı zamanda tüm cilt sorunlarını ortadan kaldırmak istiyorsanız derlediğimiz cildi sıkılaştıran doğal yöntemleri inceleyebilirsiniz.

Cilt sarkması; düzensiz cilt bakımı, kimyasal kozmetik ürünler, ilerleyen yaş ya da aşırı makyaj nedeniyle meydana gelen bir problemdir. Günümüzde estetik ameliyatlarla kesin çözümü yapılan cilt sarkmasını evde de giderebileceğinizi biliyor muydunuz? Elastik yapısını kaybeden ciltte görülen bu durum, zaman zaman kötü bir görünüm oluşturabilir. Özellikle zayıflayan kişilerde görülen cilt sarkmasına en iyi çözüm doğal esans yağlardır. Bu yağlar sayesinde kısa sürede cildinizin sıkılaştığını görebilir, aynı zamanda daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Peki ama nasıl? Gelin birlikte cilt sıkılaştıran yöntemleri öğrenelim...

Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleriİLİŞKİLİ HABERCilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri

PORTAKAL YAĞI

portakal yağı

portakal yağı

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildinizi sıkılaştıran ve gergin bir hal almasını sağlayan portakal yağı, düzenli kullanıldığında etkili olmaktadır. Bir parça pamuğu ıslatın ve üzerine az miktar portakal yağı damlatın. Bu pamukla cildinizi silin. 2 günde 1 düzenli olarak uygulanabilir, eğer cildiniz hassas ise bu süre haftada 1 defa uygulanması uzmanlar tarafından önerilir.

KANTARON YAĞI

KANTARON YAĞI

KANTARON YAĞI

Cilt hücrelerinin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan kantaron yağı, yara ve yanık tedavilerinde çok etkili olmaktadır. Parmağınıza bir damla kantaron yağı damlatıp, yüzünüze masaj yaparak yağı yedirebilirsiniz. Haftada bir kere tekrarladığınızda zaman içinde cildiniz sıkılaşır ve pürüzsüzleşir. Kızarıklık ve alerji gibi durumlarda yağ kullanımına son verilmelidir.

FINDIK YAĞI

FINDIK YAĞI

FINDIK YAĞI

Cilt sıkılaştırıcı ve çatlakları önleyici etkileri ile bilinen fındık yağı, parmak uçlarına az miktarda alınarak cilde uygulanabilir. Nemlendirici ve sıkılaştırıcı etkilerini zamanla görebilirsiniz.

YOSUN YAĞI

YOSUN YAĞI

YOSUN YAĞI

Cildinize hafif bir şekilde peeling uygulayan yosun yağı, ölü derinin atılmasını ve cildin daha aydınlık görünmesini sağlar. Yosun yağı cildi sıkılaştırma konusunda başarılı bitkisel bir yağ türüdür. 3 damla parmak uçlarınıza alarak cildinize uygulayın. 2 saat sonra durulayın ve işlem sonunda nemlendiricinizi sürün. Haftada 1 defa kullanmanız yeterlidir.

YANAK SARKMASI NASIL GEÇER? YANAK SARKMASINA EVDE NE YAPILIR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ...

AVOKADO YAĞI

AVOKADO YAĞI

AVOKADO YAĞI

E vitamini bakımından zengin olan avokado yağı, su veya sabit yağ ile seyreltildikten sonra cilde uygulanmalıdır. Islak pamuğun üzerine birkaç damla avokado yağı alarak cildinize uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez düzenli kullanırsanız etkisini kısa süre içerisinde görebilirsiniz.

YASEMİN YAĞI

YASEMİN YAĞI

YASEMİN YAĞI

Hücre yenilenmesi ve sıkılaştırıcı etkileri ile bilinen yasemin yağı, nemli bir pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Bir pamuğa 5-6 damla damlatılır ve ciltte sıkılaşması istenen bölgeye sürülür. 2 günde 1 defa uygulanan yasemin yağı ile daha sıkı bir cilde kavuşabilirsiniz.

ÇİLEK YAĞI

ÇİLEK YAĞI

ÇİLEK YAĞI

Sıkılaştırıcı ve besleyici özellikleri ile gözenekler üzerinde oldukça etkili bir yağdır. Çilek yağı cilde uygulanırken az miktarda ıslatılmış pamuk yardımıyla uygulanmalıdır. Haftada 2 yada 3 kere kullanılabilir.

SUSAM YAĞI

SUSAM YAĞI

SUSAM YAĞI

Doğal antioksidanlar bulunduran ve yağ asitleri bakımından zengin olan susam yağı, cildin yaşlanmasının önüne geçer ve cilt hücrelerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Su ile seyrelterek cildinize masajla uygulayabilirsiniz. Haftada 1 kere kullanıldığında cildin daha sıkı ve sağlıklı olmasını sağlar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0