Yulafın cilde faydaları nelerdir? Yulaf maskesi yapımı! Her hafta cildinize yulaf sürerseniz...

Diyet menülerinin baş tacı olan yulaf, uzmanların yaptığı açıklamalara ve araştırmalara göre cildi güzelleştirerek birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Birçok kadın tarafından bilinmeyen yulafın bu faydalarını ve cilde nasıl uygulanması gerektiğini derledik. İşte yulaf ezmesinin cilde bilinmeyen faydaları...

Yulaf besin değeri oldukça yüksek hem besleyici hem de dok tutan lifli gıdalar arasında yer alır. Çok lezzetli, hazırlanması kolay ve vücudumuzun gün içinde ihtiyaç duyacağı pek çok besin maddesine sahip yulaf, kahvaltı ve ara öğünlerde tüketildiğinde vücudun metabolizmasının hızlanmasına hatta uzun süre tok tutan özelliği de vardır. Vücut sağlığına bu kadar faydalı olan yulaf, yapılan araştırmalara göre, cilde ve saçlara da faydası bulunuyor. Tüm detayları haberimizin ayrıntılarında görebilirsiniz...

- Yulaf, cildinizi sivilcelerden temizlemek için ideal bir besin kaynağıdır.

- Bir çok kozmetik ürünü doğal yulaf içerir. Yulaf anti-enflamatuar yapıdadır ve cildinizle en iyi şekilde uyum sağlar. Ciltte kaşıntı ve batma gibi sorunlar yaşayan kişiler, evde yulaf maskesi yapabilirler.

Yulafın öğütülme çeşitleri

Yulafın öğütülme çeşitleri

- Yulaf, cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı bir besindir. Cilt bakımı için güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda ciltteki lekeli bölgelerde daha iyi bir görünüm kazandırmada yardımcı olur.

- Yulaf ezmesi vücut losyonları, sabun ve peeling kremleri gibi bir çok bakım ve kozmetik ürününde kullanılmaktadır.

Yulafın cilde faydaları neler

Yulafın cilde faydaları neler

Yulaf, sapoinler olarak bilinen doğal cilt temizleyicileri içerir. Gözeneklerin içerisine yerleşmiş istenmeyen yağ ve bakteri artıklarını temizlemeye yardımcıdır. Aynı zamanda cilde doğal bir yumuşaklık kazandırır.

- Kolayca ılık bir su içerisinde bekletilmiş yulaf ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Ardından yulaf bulunmayan suyla tekrar durulamayı unutmayınız.

Gece uyurken kilo vermenin yolları! Uyurken yağ nasıl yakılır? Uykuda yağ yaktıran kür tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Gece uyurken kilo vermenin yolları! Uyurken yağ nasıl yakılır? Uykuda yağ yaktıran kür tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0