En pratik bayram makyajı nasıl yapılır? Doğal bayram makyajı yapımı

Bayram havası şimdiden hepimizi sardı. Bayramın yaz mevsiminin en sıcak dönemine denk gelmesiyle makyaj stilimizde ufak bir güncellemeye gidiyoruz. Klasik bayram makyajlarından farklı olarak bu sene daha doğal, biraz renkli ve canlı bir bayram makyajı yapmayı planlıyoruz. Abartıdan uzak, sade ve zarif makyaj yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bayramla birlikte aile ziyaretleri, kavuşmalar, bir yandan meraklı akrabaların soruları da kapıda bekliyor. Soruların cevapları hep sizde saklı, lakin nasıl bir makyaj yapacağınıza yazımıza göz atarak karar verebilirsiniz. Doğal bir makyaj her zaman aile ziyaretleri için bir kurtarıcıdır.  Havaların ısınmaya başladığı bu dönemde muhteşem bayram makyajları yapmanız için sizlere önemli püf noktalardan bahsedeceğiz.  Kolay ama kusursuz bayram makyajı sadece "Yasemin.com.'da"!

İşte doğal bayram makyajı yapımı:

Makyaja başlamadan önce mutlaka cildinizi temizleyin ve nemlendirici uygulayın. Daha sonra uzun ve yoğun bir gün olacağı için makyajınızı sabitleyen bir primer kullanın. Makyaj bazı, emilince ince yapılı bir fondöten veya BB krem uygulayın.

Fondötenin cildinizde daha doğal durması için ıslak bir süngerle uygulama yapabilirsiniz. Yüzünüzde aydınlık görünmesini istediğiniz bölgelere kapatıcı sürün. Kapatıcının göz altında birikmesini önlemek için pudra ile sabitleyin.

Makyajda kremsi ürünler kullanmak daha doğal ve dayanıklı olmasını sağlar. Bunun içinde krem, bir bronzer ve allık uygulayın.

  • GÖZ MAKYAJI

Cilt makyajında olduğu gibi göz makyajında da kremsi ürünler kullanmak dayanıklılık açısından önemlidir. Bunun için önce bir far bazı daha sonra da krem yapıda bir far kullanın.  Göz makyajını renkli bir göz kalemi ile tamamlayabilirsiniz. Son olarak suya dayanıklı olan bir rimel uygulayın.

  • DUDAK MAKYAJI

Dudakların nemli ve sağlıklı görünmesi için öncesinde bir nemlendirici uygulayın. Mat rujların gün içinde tazelenmesi zor olur. Bunun için doğal tonlarda bir ruj ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

YASEMİN.COM AİLESİ OLARAK İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUZ

Kırmızı etin faydaları nelerdir? Kırmızı eti kimler ne kadar tüketmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı etin faydaları nelerdir? Kırmızı eti kimler ne kadar tüketmeli?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0