Yağlı cilde fondöten sürmenin püf noktaları

Yağlı cilde sahip kişilerin fondöten uygularken dikkat etmesi gerekenleri sizler için araştırdık. İşte yağlı cilde sahip kişilerin fondöten uygularken dikkat etmesi gerekenler...

Her cilt tipinin kendine göre zorluğu vardır. Kuru ciltler her zaman en zorlu cilt tipi olarak görülür. Ancak yağlı ciltler de gün içinde sürekli parlama yapar. Bu yüzden gün içinde sürekli pudraya ihtiyaç duyar.

Yağlı ciltlerin en zorlandığı konuların başında da fondöten uygulaması gelir. Yağlı ciltte fondöten tutunamaz ve ciltten akar. Bu sorunların önüne geçmenin en temel yolu içerisinde yağ bulunmayan ve daha fazla kalıcılık vaat eden fondötenleri tercih etmektir.

Peki, yağlı cilde sahip kişiler fondöten uygularken neye dikkat etmesi gerekir?

Öncellikle cilt tipinize uygun olarak temizleme ve nemlendirme aşamalarını tamamlamanız gerekir. Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur diye bir algı olsa da her cildin neme ihtiyacı vardır. Bunun için içerisinde yağ bulunmayan nemlendiricileri tercih etmelisiniz.

Cilt bakımını tamamladıktan sonra matlaştırıcı özelliği bulunan makyaj bazı kullanın. Baz yüzünüzde 5 dakika içerisinde sabitlenecektir. Cildiniz makyaja hazır olduğunda dilediğiniz fondöteni uygulayın. Ürünün daha kapatıcı olmasını istiyorsanız, makyaj fırçası ile daha doğal durmasını istiyorsanız da sünger ile uygulayabilirsiniz.

Fondöten uygulamasının ardından ürünün ciltte sabitlenmesi ve parlama yapmaması için pudra uygulayın. Gün içinde T (burun, alın ve çene) bölgesinde yağlanma olacağı için yanınızda pudra ya da yağ emici kağıtlardan bulundurmayı unutmayın.

Kalemle kaş nasıl boyanır? Kaş boyamanın teknikleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kalemle kaş nasıl boyanır? Kaş boyamanın teknikleri nelerdir?
Maskara sürmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Maskara sürmenin püf noktaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0