Kirpik nasıl takılır? Takma kirpik takmanın püf noktaları nelerdir?

Kirpiklerinizi uzun, gür ya da olduğundan daha dikkat çekici göstermek istediğinizde imdadınıza takmak kirpikler yetişiyor. Kozmetik dünyasında binlerce modeli bulunan takma kirpikleri evde kendiniz takmak istediğinizde zorlanıyorsanız püf noktaları öğrenmenizde fayda var. Kirpik nasıl takılır? Takma kirpik takmanın püf noktaları nelerdir?

Takma kirpikler günlük kullanımda pek tercih edilmese de özel günlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Özenli hazırlamak isteyen kadınların şimdilerde bir numaralı tercihi arasında olan takma kirpikler, tek tek takılan ve bütün halinde takılan kirpikler olarak ikiye ayrılır. Günlük hayatınızda tek tek takılan kirpikleri tercih ederek daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak kullanımı ve takması biraz zahmetlidir. Evde kendinize kirpik takmak istiyorsanız hazırladığımız adımları izleyebilirsiniz.

PEKİ KİRPİK NASIL TAKILIR?

- Kirpiği cımbız ile paketinden çıkartın. Çıkardığınız kirpiği göz kapağınızın iç kısmına çok gelmeyecek şekilde gözünüze yapıştırmadan ölçün. Eğer takma kirpik gözünüze büyük geliyorsa dış kısmından biraz kesin, çok yapay bir görüntü olmasın.

Evde kirpik takmanın püf noktaları

Evde kirpik takmanın püf noktaları

- Kirpiğin dibine ince bir katman yapıştırıcı sürün. Bu aşamada 15-20 saniye bekleyin ki yapıştırıcınız biraz yoğunlaşsın. Yapıştırıcıyı çok sıvı haldeyken takmaya çalışırsanız kendi kirpiklerinize yapışır ve onları temizlerken kirpiklerinize zarar verebilirsiniz.

- Kirpiği yapıştırırken göz kapağınızın ortasından başlarsanız kontrolü daha kolay sağlamış olursunuz. Daha sonra iç ve dış kısımlarını yapıştırın. Uygulama bittikten sonra kirpik diplerinizden siyah bir kalemle geçerek yapışkanlı görüntüden kurtulabilirsiniz.

Kirpik lifting nedir, nasıl uygulanır? Kirpik lifting kirpiklere zararlı mı?İLİŞKİLİ HABERKirpik lifting nedir, nasıl uygulanır? Kirpik lifting kirpiklere zararlı mı?

takma kirpik nasıl takılır

takma kirpik nasıl takılır

TAKMA KİRPİKLERİN ZARARLARI

  • Gözde ağırlık yaptığı için doğal kirpiklerin incelerek dökülmesine sebep olur. Özellikle hassas bir göz yapısına sahipseniz ya da alerjiye yatkın bir vücudunuz var ise takma kirpik kullanmamaya özen göstermelisiniz.
  • İpek kirpik ya da uzun süre kalıcı takma kirpik yaptırmak istiyorsanız, mutlaka gittiğiniz klinikte veya güzellik merkezinde kullanılan aletlerin hijyenik olmasına özen gösterin.
  • - Kirpiği yapıştırmak için kullanılan kimyasal yapıştırıcılar enfeksiyona sebep olabilir. Bu yüzden çıkardıktan sonra gözlerinizi antiseptik solüsyon ile temizleyin.

Kirpik neden dökülür? Kirpik dökülmesine karşı serum tarifiİLİŞKİLİ HABERKirpik neden dökülür? Kirpik dökülmesine karşı serum tarifi

kirpik

kirpik

- Kullandığınız takma kirpik, ucuz ya da markasız ise kanserojen etki oluşturabilir. 

- Çok sık kullanılan takma kirpikleri, kişinin kendi kirpiklerinin uzamasını geciktirir.

- Takmak kirpiklerde biriken zor ve bakteriler gözlerinizde ciddi hastalık meydana gelmesine yol açabilir. 

Gaz sıkışması neden olur? Gaz sıkışmasının belirtileri nelerdir? Gaz sıkışması nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Gaz sıkışması neden olur? Gaz sıkışmasının belirtileri nelerdir? Gaz sıkışması nasıl geçer?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0