Göz altı morlukları nasıl kapatılır?

Kadınların olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine sebep olan göz altı morlukları ve torbaları nasıl kapatılır, sizler için araştırdık. İşte makyajla göz altı morluklarını kapatmanın en kolay yolu...

Göz altı morlukları için cerrahi yöntemler bulunsa da makyaj malzemeleriyle  bu sorundan kurtulmak mümkün. Göz altı morluk ve torbalarından kurtulmak için en iyi yardımcılar renk düzenleyici ürünler ve kapatıcılardır. Göz altı yüzdeki en hassas bölgelerden birisidir. Aynı zamanda göz altındaki deri vücudun diğer bölgelerine göre daha az yağ bezleri bulundurduğu için hızla kurur ve sürekli nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. 

Peki, makyajla göz altı morlukları nasıl kapatılır?

İlk işlem olarak kapatıcıyı doğru seçmek gerekir. Kapatıcının her zaman fondötenden 1-2 ton açık olması gerekir. Beyaz tenli kişilerde morlukları kapatmak için sarı pigment içeren kapatıcılar kullanılırken, daha esmer tenliler için içerisinde turuncu pigment bulunan ürünler tercih edebilirler.

Göz altı normalden daha mor ve şiş ise kağıt havluya sarılı buz 1-2 dakika göz altında bekletilebilir. Bu yöntem şişliklerin inmesine yardımcı olur. Daha sonra göz altınıza uygun bir nemlendirici seçerek uygulayın.

İçerisinde turuncu pigment bulunan ürünler mor rengin karşıtı olduğu için göz altındaki koyu lekelerin kapanmasına yardımcı olur. Bu sebepten corrector yani renk düzenleyici ürünleri kullanabilirsiniz. Bu ürünü kapatıcı uyguluyormuş gibi sadece morlukların üzerine sürün. Bir fırça yardımıyla ürünü dağıtın. Dağıtma işlemi için parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Corrector ürünü sadece morlukların olduğu bölgeye uygulayın. 

Daha sonra ince yapılı bir kapatıcıyı göz altına uygulayın. Ürünü aynı şekilde dağıtın ve son olarak kapatıcının kırışıklıklara dolmasını önlemek ve uzun süre kalmasını sağlamak için transparan bir pudra sabitleme işlemi yapın.

Cilde bakım yapan en iyi makyaj bazı önerisi

İLİŞKİLİ HABER

Cilde bakım yapan en iyi makyaj bazı önerisi
Cildi nemlendiren doğal maske tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Cildi nemlendiren doğal maske tarifi
Boş odaları daha kullanışlı hale getirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Boş odaları daha kullanışlı hale getirmenin yolları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0