Saç neden dökülür? Saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım

Stres, kötü hava koşulları ve kimyasal ürünler saçların dökülmesine sebep oluyor. Bazen de farklı sebeplerden dolayı oluşan saç dökülmesi zamanla başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Oluşan bu saç problemini evde yapabileceğiniz doğal karışımlarla engelleyebilirsiniz. İşte saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Saçlar, estetik ve güzelliğin en önemli etkenlerinden biridir. Ancak rüzgar, nem, klor, deniz, hava kirliliği ve düzensiz beslenme saçların dökülmesine sebep olabilir. Ayrıca fön, maşa, boya ve kimyasal işlemler de saç dökülmesine sebep oluyor. Uzmanlar sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul ediyor. Yılda 3 kez tekrarlanan saç dökülme süresinin 2 ayı aşması ise bazı ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi uzman yardımı alınmasını gerektirebilir. Saç dökülmesi genellikle tetikleyici faktörden 3-4 ay sonra başlamakta ve bu faktörler tedavi edildikten 6-12 ay sonra normale dönebilmektedir. Her saç teli 4- 6 yıl yaşar, sonra dinlenir ve daha sonra da dökülür. Saçların bu şekilde dökülmesi son derece doğal bir süreçtir.

Koronavirüs saç döker mi? Koronavirüs sonrası saç dökülmesini durdurmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERKoronavirüs saç döker mi? Koronavirüs sonrası saç dökülmesini durdurmanın yolları

SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR?

SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR?

SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR?

  • 1- Erkeklerde görülen saç dökülmesi genellikle,  genetik olan ve toplumun %50’sinden daha fazlasında görülen erkek tip hormona duyarlı saç dökülmesidir.Günümüzde 16-18 yaş başlangıçları olan erkek tipi saç dökülmeleri, genç kızlarda daha fazla sayıda görülmektedir.
  • 2- Deri ve iç hastalıkları da saç dökülmesine neden olabilir. 
  • 3- Besinsel nedenlere bağlı saç dökülmeleri de sık rastlanan diğer bir faktördür.
  • 4- Beslenme problemi olmamasına rağmen saç için gerekli olan vitamin ve minarellerin kanda eksik olması saçı döken diğer bir nedendir.

Saç dökülmesinin altında yatan sebep sağlık sorunu olabilir bu da ilaçlarla tedavi edilebilir. Bunun yanında bitkisel çözümlere de başvurulabilir.

saç dökülmesinin örneği

saç dökülmesinin örneği

Saçlarıma hem doğal hem de ekonomik bakım yapmak istiyorum diyorsanız, işte size önerebileceğimiz 3 farklı bitkisel çözüm:

1 su bardağı süzme balın içerisine, 1 tatlı kaşığı toz karabiber ve 1 kahve fincanı taze sıkılmış kuru soğan suyunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve saç diplerinize iyice masaj yaparak uygulayın. 6 saat bekleyin ve saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Saçlarınızı yıkarken kükürtlü sabun tercih edin.

Sprey kullanabilirsiniz

Sprey kullanabilirsiniz

-Tepeleme 1 yemek kaşığı lavantayı  kaynayan suya ilave edin. 5 dakika kısık ateşte tutun, demlensin. Karışım ılık hale geldikten sonra süzün. Saçlarınız temizse, demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat bekleyin. Yarım saatin sonunda sadece durulayın.

- 10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp, 10 dakika demleyin. Hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulayabilirsiniz.

Modada yeni akım! Denizanası trendi

İLİŞKİLİ HABER

Modada yeni akım! Denizanası trendi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 21

hasan ali 3 yıl önce

ciddi derece de saç dökülmelerim vardı zigavus forte şampuan kullnmaya başladım dökülme azaldı memnun kaldım tavsiye ederim

ileyda 3 yıl önce

kullanıcı yorumlarına bakaram zigavus sarımsaklı şampuan kullanmaya başladım kısa sürede saç dökülmelerime etki sağladı tavsiye ederim

ismail 3 yıl önce

zigavus saç jölesinden çok memnunum hem saçım dökülmüyor hemde kalıntı bırakmıyor öneririm

sibel 3 yıl önce

saçlarım kırılarak kopuyordu bende tavsiye üzerine zigavus saç maskesini kullanmaya başladım besledi saçlarımı uzun süredir de haftada bir kullanırım günlük yıkamaya da zigavus argan yağı özlü şampuanını kullanıyorum asla vazgeçmem

ali 4 yıl önce

bır cok yorumda zıgavus tavsıye edılmıs merak ettım

Toplam 1 beğeni

ahmet 2 yıl önce

Reklamdır

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun