Karma cilt nedir ve nasıl bakım yapılır? Karma cildi olanlar dikkat etmesi gerekenler

Cilt tipine göre bir bakım yöntemi oluşturmak her zaman kolay olmayabilir. En zor cilt tiplerinden biri olan karma cildin bakımı nasıl olmalı, sizler için araştırdık. İşte karma cilde sahip olan kişilerin dikkat etmesi gerekenler...

Cilt türleri arasında en sorunlu olan ciltlerden birisi de karma cilttir. "Karma" cilt bakımı zor olduğundan dermatologlara sıkça bu nedenle gidilir. Karma cilt, kuru cilt ya da aşırı yağlı cilt gibi dermatolojik bir durum olarak kabul edilmez. Yüzün orta kısımlarının (T bölgesi: burun, çene, alın) yağlı bir görünüme sahip olduğu, yüzün diğer kısımlarının normal-kuru özellik gösterdiği cilt tipidir.

Özellikle 20’li yaşlarda sıklıkla karşılaşılan bir cilt tipi olan karma cilt, ciltteki yağ ve nem oranının dengesizliğinden meydana gelmektedir. Cilt hem kuru hem de yağlı cildin niteliklerini taşır. Karma ciltte sebum salınımı çok fazla olduğundan alın, burun ve çene bölgelerinde çok fazla yağlanma görülür. Cildin geri kalanı ise aynı derecede sebum üretmediğinden daha kuru bir yapıya sahip olur.

Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleriİLİŞKİLİ HABERCilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri

KARMA CİLDİ OLANLAR HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALI?

Karma ciltler için özel olarak üretilen bazı ürünler vardır ve karma cilde sahip olanların mutlaka bu ürünleri kullanması gerekir. Çünkü karma cilt tipi haricindeki başka ciltler için üretilmiş ürünleri kullanmak, cilde büyük ölçüde zarar verecektir. 

Artık bütün cilt bakım ürünlerinin karma ciltler için üretilmiş özel formülleri bulunur. Cilt temizleme jeli, tonik ve nemlendiricilerin tamamının karma ciltlere özel olanları vardır. Dolayısıyla mutlaka onları tercih etmek gerekir. Ayrıca eğer sonrasında peeling ya da maske yapılacaksa da mutlaka karma ciltlere özel formüller ile yapılmalıdır. 

Gelinlere düğün öncesi en kolay cilt bakımı nasıl yapılır? Etkili gelin cilt bakımıİLİŞKİLİ HABERGelinlere düğün öncesi en kolay cilt bakımı nasıl yapılır? Etkili gelin cilt bakımı

KARMA CİLTLİLER NELERE DİKKAT ETMESİ GEREKİR?

  • Karma ciltli kişiler günlük cilt bakımına sadece bir kere yapmalıdır. Bunun sebebi sürekli yüz yıkamak T bölgenize iyi gelse de yanaklarınızı çok kurutarak kırışıklık oluşumuna sebep olur.
  • Cilt bakımında yanaklara nemlendirici uygulayarak, T bölgesine yağ emici bantlar kullanabilirsiniz. Makyaj yaptıktan sonra T bölgenizi bir pudra ile sabitlerseniz gün içinde olabilecek parlamanın önüne geçmiş olursunuz.

KARMA CİLTLER NASIL BAKIM YAPILIR?

İlk aşama olan jel. Karma ciltler için üretilmiş olan temizleme jellerini cildinize masaj yaparak kullanın. Eğer cilt temizleme fırçası ya da makinesi varsa mutlaka burun kenarlarını da güzelce ovun. Uzun vadede kullanımda çok büyük yararlar göreceksiniz. 

Karma cildin en önemli uygulaması toniktir. Tonik genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır. Karma ciltlerin en büyük sıkıntısı yağlı ve siyah noktaya eğilimli bir T bölgesinin bulunmasıdır. Toniği T bölgesine güzelce uyguladıktan sonra düzenli kullanımda sıkılaşmış sağlıklı gözeneklere sahip olacaksınız.

Maske kullanırken cilt bakımı ve makyaj nasıl yapılır? Maske makyajı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMaske kullanırken cilt bakımı ve makyaj nasıl yapılır? Maske makyajı yapmanın püf noktaları

Son aşamada da nemlendirici krem kullanarak bakımınızı bitirebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken şey yağlı bölgelere yağlı nemlendiriciler yerine su bazlı nemlendiriciler kullanmak. Aksi takdirde sıkılaşmış gözeneklerini tekrardan genişletebilirsiniz. 

Maske ve peeling ise tamamen size kalmış. Dilerseniz nemlendirme aşamasından önce uygulayabileceğiniz maskeler sayesinde daha ışıltılı bir cilt görünümü elde edebilirsiniz. 

Çoğu kişi bu belirtileri grip sanıyor! Uzmanlar uyardı: Bu belirtiler kanserin habercisi...

İLİŞKİLİ HABER

Çoğu kişi bu belirtileri grip sanıyor! Uzmanlar uyardı: Bu belirtiler kanserin habercisi...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0