Yüzü ince gösteren allık uygulaması nasıl yapılır?

Allık kullanarak yapacağınız birkaç makyaj hilesiyle yüz hatlarınızı olduğundan daha ince gösterebilirsiniz. İşte yüz tipine göre, allıkla yüz inceltme uygulaması...

Cildi daha sağlıklı ve renkli göstermek için kullanılan allıklar, hem gün içerisinde hem de geceleri cildinizin doğal bir tazelikte görünmesini sağlar. Allıkla yapacağınız birkaç basit makyaj hilesi ile yüz hatlarınızı incelterek daha genç görünebilirsiniz.

İşte yüz tipine göre, allıkla yüz inceltme:

OVAL YÜZ TİPİ: En ideal yüz tipidir. Bu yüz tipine sahip kişiler allığı istedikleri gibi sürebilirler. En iyi sonucu almak için gülümseyin ve allığı yanaklarınızın en yüksek noktasına sürün. Ardından allığı yanaklarınıza, şakaklarınıza ve kulaklarınıza doğru yayın.


YUVARLAK YÜZ TİPİYuvarlak yüzlerde allık işlemi elmacık kemiklerinin üzerine ve altına uygulanmalı. Ardından şakaklara doğru yayarak allık sürme işlemi tamamlanmalıdır. Bu sayede yüzünüz daha ince gözükecektir.

 

KÖŞELİ YÜZ TİPİ: Köşeli yüz tipine sahip kişiler, allık sürme işlemini çok yukarıdan yapmamalıdır. Allık sürme işlemini yanaklarınız üzerinde daraltarak, şakaklarınıza doğru devam ettirmelisiniz.


ÜÇGEN YÜZ TİPİ: Üçgen yüz tipine sahip kişiler, allık sürme işlemini yüzü yatay kesecek şekilde uygulamalıdır. Yüz hatlarını daha güzel göstermek için hafif çene üzerine de uygulanabilir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0