Kil maskesinin saça faydaları nelerdir? Kil saça nasıl uygulanır?

Saçlarının kuruluğundan ve dökülmesinden şikayetçi olan kadınlar için son yıllarda kil maskesi öneriliyor. Düzenli kullanıldığında inanılmaz faydaları bulunan kil, adeta saç dökülmesinden egzamaya kadar birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Peki kilin saça diğer faydaları neler? Kil saça nasıl uygulanır? Bu soruları yanıtını merak ediyorsanız haberimizin detaylarına mutlaka göz atmalısınız.

Kil, doğada bol miktarda bulunan bir malzemedir. Fakat saf kil bulmak oldukça zordur. Kilin içerisinde en çok kalker, silis, mika, demir oksit mineralleri bulunur. İllit, kaolinit, montmorillonit ve diğer killer diye 4 ana grup kil vardır. Genellikle 0,002 mm'den daha küçük taneli malzemeye kil adı verilmektedir. Yüzyılladır vücuda olan faydalarıyla gündeme gelen kilin saçlara da faydalı odluğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre kil, saç sorularıyla baş ederek birbirinden farklı problemlere umut oluyor. Güzelliğine düşkün kadınları sevindirecek olan bu haber, özellikle doğal ürünlerle bakım yapanların gözdesi olacak.

Saçlarınızı uzatmak için ya da saç problemlerinin önüne geçmek için kimyasal yollar yerine doğadan gelen mucize bitkilere dolabınızda yer açmalısınız. Kimyasallar sorunların önüne geçerken aynı zamanda cilt dokusuna zarar verebilir hatta cilt kanseri gibi sorunlara da yol açabilir.

PEKİ KİLİN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Kilin saça faydaları neler?

Kilin saça faydaları neler?

- Kil maskesi düzenli bir şekilde uygulandığında saçlardaki sebumu emerek kepek oluşumunun önüne geçer. 

- Kilin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saç diperlini besler ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

- Yanlış bakım sonucu ya da kullanılan kimyasal şampuanlar nedeniyle saç köklerinde oluşan kuruluğu kail maskesi sayesinde kolayca giderebilirsiniz. Kil, saçları nemlendirerek yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur.

- Kil saç köklerini besleyerek dipten uca kadar güçlendirir. Bu sayede saç dökülmesinin de önüne geçer.

- İçerisinde bulunan potasyum, sodyum ve alüminyum sayesinde kil saçların sağlıklı görünmesini sağlar. 

Kil cilde nasıl uygulanır?

Kil cilde nasıl uygulanır?

- Uzun süre işlem görmüş,yıpranmış ve boyalı saçların zamanla katı ve kopuk kopuk görünümünü ortadan kaldırır. 

- Kil fazlaca absorbe etme özelliği gösterdiği için saçlarınıza kuruluk ya da nemi kaybolmuş hissi vermeden derinlemesine temizlenmesini sağlar. Eğer kıvırcık saç tipine sahipseniz ya da saçlarınız karma saç tipiyse, kil saçlarınızı daha yumuşak ve ipeksi yapabilmeniz için en güzel malzemelerden biridir.

- Kilin saçlar için önemli bir diğer faydası da saçlara yapışan ve cilt üzerini kaplayan kiri etkili ve derinlemesine şekilde temizlemesidir. Saçlarınızı hem temizler hem de doğal şekilde ipeksi ve parlak görünmesini sağlar.

Kil maskesinin saça faydaları

Kil maskesinin saça faydaları

KİL İLE YAPILAN SAÇ MASKESİ TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı bentonit kil
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir kasenin içerisinde homojen kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra yeni yıkanmış saçlarınızın diplerin ucuna kadar maskeyi uygulayıp 5 dakika kadar bekletin. Ardından saçınızı yıkayabilirsiniz.

İşte bu kadar!

Karantina döneminde uygulayabileceğiniz pijama kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Karantina döneminde uygulayabileceğiniz pijama kombinleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

esra 3 yıl önce

kil'in saçta kullanılabileceğini hiç duymamıştım ama zigavus beyaz kil maskesini kullanıyorum cildime oldukça başarılı sonuçlar veriyor bitkisel bir ürün gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

hülya 3 yıl önce

zigavus doğal kil maskesi kullanmaya başladım çok beğendim cildim canlandı

Toplam 1 beğeni

songül yavuz 3 yıl önce

hayatımda ilk defa yaptım sacıma camur gibi oldu hiç tavsiye etmiyorum

Toplam 1 beğeni

Rabia 3 yıl önce

İyi yıkamamışsınızdır. Ben de yaptım saçım çabuk şekil alıyor ve çok canlı duruyor.

Toplam 4 Beğeni