Soğuk havalardan cilt nasıl korunur? Kışın cildi korumanın en pratik yöntemleri

Cildinizi soğuk rüzgarlardan korumak için mutlaka bakım yapmalı ve kurumasını önleyerek kremler kullanmalısınız. Bu adımı yapmak kırışıklıkların azalmasında büyük rol oynuyor. Sizler için soğuk havalarda cildinizi rahatlatacak evde yapabileceğiniz maskeleri bir araya getirdik.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kış aylarında olumsuz hava şartlarından en çok da cildimiz etkilenir. Soğuk hava, yağmur, rüzgar; her zaman cildi yoran, yıpranmış görünmesine neden olan iklim koşullarıdır. Bununla birlikte kışın gün boyunca egzoz dumanı, baca dumanı gibi olumsuz şartlara maruz kalmış ciltte erken yaşta kırışıklık görülmesi maalesef mümkündür. Zamanla hassaslaşan cilt bu mevsimde doğru bakımı yapmak önemlidir. Cildinizi devamlı temiz tutarak sivilce ya da siyah nokta gibi oluşabilecek cilt sorunlarını engellemiş olursunuz. Bakım rutininizi değiştirerek ya da evde bir kaç malzeme ile yapabileceğiniz bakım kürleri, cildinizin yenilenmesine yardımcı olacaktır. Rüzgarla beraber gelen kuru cilt sorunuyla baş etmeye çalışanlar için muhteşem bir önerimiz var. Önce oda sıcaklığından biraz daha sıcak bir suyla yüzünüzü yıkayın. Bu adım ciltteki gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Ardından herhangi bir temizleme jelini yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Temizleme işleminden hemen sonra soğuk suyla cildinizi durulayabilirsiniz. Bu adım da gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayacaktır. 

SOĞUK HAVALARDA CİLDİNİZE İYİ GELECEK 3 FARKLI KÜR;

  • 1- NEM MASKESİ

cildi nemlendiren havuç maskesi

cildi nemlendiren havuç maskesi

MALZEMELER

1 adet havuç
Yarım olgunlaşmış avokado
1 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Havucu tavada yumuşayana kadar pişirin. Ardından avokado ile birlikte ezerek içerisine bal, zeytinyağı ve yumurta sarısını ekleyin. Homojen kıvama gelen kadar karıştırın. Temizlenmiş cildinizde 15 dakika boyunca bekletin. Ilık su ile temizleyebilirsiniz.

  • 2- PARLAK VE CANLI GÖSTEREN MASKE

mısır ununun saf hali

mısır ununun saf hali

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı mısır unu
Alabildiği kadar tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı saf zeytinyağı

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Krem kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlenmesini bekleyin. Temiz cildinize uygulayıp kurumasını bekleyin. Kuruyan maskeyi ılık su ile temizleyebilirsiniz.

  • 3- CİLDİ RAHATLATAN MASKE

muz maskesi

muz maskesi

MALZEMELER

Yarım muz
2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

Malzemeleri homojen hale gelene kadar bir kasede karıştırın. Daha sonra cildinize uygulayıp, 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durulayabilirsiniz.

Kolay gelsin...

Soğan kavurma nasıl yapılır? Patatesli soğan kavurması tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Soğan kavurma nasıl yapılır? Patatesli soğan kavurması tarifi!
Soğuk havalarda bu hastalığa dikkat! Raynaud sendromu(soğuk ısırması) belirtileri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Soğuk havalarda bu hastalığa dikkat! Raynaud sendromu(soğuk ısırması) belirtileri neler?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0