Kabak çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği maskesi

Akşamları çayın yanında severek tükettiğiniz kabak çekirdeğinin vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. Kendine özgü bir lezzete sahip kabak çekirdeği, dört mevsim boyunca her yaş grubundaki kişilerin sıklıkla tükettiği kuru yemiş çeşidi olan kabak çekirdeğinden elde edilen yağın güzellik alanında kullanıldığını biliyor muydunuz? Kabak çekirdeği yağının cilde faydaları haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye’nin bir çok bölgesinde yetişen bir bitki olması sebebi ile her mevsim bolca tükettiğimiz kabak çekirdeği yalnızca kuruyemiş olarak değil, zengin içeriği ile hem saç hem de cilt bakımında birden çok yararlar sunmaktadır. Tercihe göre kabuklu ya da kabuksuz olarak tüketilebilen kabak çekirdeklerinden elde edilen yağlar son yıllarda güzellik alanında kullanıldığı açıklandı. Özellikle bakım kremlerinin içerisinde mutlaka bulundurulan kabak çekirdeği yağı, zengin içeriği ve vitaminler sayesinde cildinize başka bir krem uygulamak durumunda kalmayacaksınız. Peki kabak çekirdeği yağının cilde bilinmeyen faydaları nelerdir? 

Kabak çekirdeğinin içi

Kabak çekirdeğinin içi

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Gece uyumadan bir avuç yerseniz...İLİŞKİLİ HABERKabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Gece uyumadan bir avuç yerseniz...

KABAK ÇEKİRDEĞİNİ YAĞININ CİLDE FAYDALARI

  • - Kabak çekirdeği yağında bulunan zengin E vitamini sayesinde saç ve kirpikleri güçlendirerek, yeni saç oluşumunu sağlar.
  • - Cilt lekeleriyle adeta savaşan ve cildin kendini yenilemesine karşı önemli etkiler gösteren kabak çekirdeği yağı, hücre zarlarının yıpranmasını okside olup bozulmasını engeller.
  • - Cildinizde çıkan iltihaplı sivilceleri yok eden kabak çekirdeği yağı, cildi kusursuzlaştırır.
  • - Kabak çekirdeği yağı hücrenin sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olarak kırışıkların oluşmasını da geciktirir.
  • - Cilt dokularının esnekliğini sağlayan kabak çekirdeği yağı, cildin yumuşacık olmasına yardımcı olur.

kabak çekirdeği

kabak çekirdeği

PEKİ KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Her gece uyumadan önce cildinize kabak çekirdeği yağı ile masaj yapabilirsiniz. Lekelerinizin üzerine de pamuk yardımı ile sürebilirsiniz.

Aynı zamanda iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. İhtiyaç duyulan bölgeye sürüldüğünde oradaki hücrelerin sağlıklı ve dinç tutulmasına yardımcı olur. Diğer kullanım yöntemi ise dahili olarak kullanmadır. Yani ağızdan yutarak kullanma şeklidir. Bu şekilde kullanılacağı zaman aç karna kullanılması daha etkili sonuçlar verecektir. Aç karna en fazla 1 tatlı kaşığı olarak dozu önerilmektedir.

Enginar yaprağı çayının faydaları nelerdir? Enginar yaprağı çayı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Enginar yaprağı çayının faydaları nelerdir? Enginar yaprağı çayı nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0