Çabuk kırılan saçlara özel bakım önerileri

Saçlarınızın cansız ve solgun görünmesine neden olan saç kırıklarını ortadan kaldırmak için birbirinden etkili yöntemleri deneyebilirsiniz. Kuaförde saatlerce vakit harcamak istemeyen kadınlar ve saçları çabuk kırılanlar için özel bakım önerileri haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz.

Saçlarınız sürekli ısılı işleme maruz kaldığında ya da kimyasal boyalar nedeniyle uçlarında kırılma görülebilir. Bunlar için sık sık kuaför randevuları alıp bakımlar, kesim işlemleri yaptırmaktansa dikkat edeceğiniz bazı adımlar bu sorunun önüne geçebilir. Siz de çabuk kırılan saçlardan şikayetçiyseniz hazırladığımız önerilere göz atabilirsiniz. Unutmayın kırılan saçlar dökülmeye ve kopmaya çok müsaittir. Zamanla saçlarınız iyice dökülerek zayıf bir hal alabilir. Kısa sürede pratik çözümlerle bu kırılmalara müdahale etmelisiniz.

- Saçlarınız kırılmaya çok müsaitse, duş esnasında mutlaka bir nemlendirici sürmeli masaj yaparak tüm saçınıza uygulamalısınız. Aynı şekilde duş sonrası da nemlendirici de uygulayabilirsiniz. 

- Eğer saçlarınızın ucu çabuk yıpranıyor ise evde her ay ufak ufak kesebilirsiniz. Çünkü saç zayıflamaları, saç diplerine doğru ilerlerse bu durum saçlarınızın zayıflamasına sebep olacaktır.

Kırılan saçın mikroskop görünümü

Kırılan saçın mikroskop görünümü

- Saçlarınızı sık sık nemli tutmak için düzenli olarak nemlendiriciler, maskeler ve gerekirse yağlar kullanmalısınız.

Örneğin;

AVOKADO MASKESİ;

1 det avokado ile iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştın. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza sürüp, yarım saat kadar bekletin. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. 

ARGAN YAĞI MASKESİ;

2 yemek kaşığı zeytinyağıyla 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı ve 1 tatlı kaşığı argan yağını karıştırın. Hazır hale gelen karışımı saçlarınızın uçlarına masaj yaparak yedirin. 1 saat beklettikten sonra yıkayarak temizleyin.

HARDAL YAĞI MASKESİ;

1'er yemek kaşığı zeytinyağı, hint yağı ve hardal yağını kasede karıştırın. Bu karşımı tüm saçlarınıza eşit miktarda olacak şekilde sürün. 2 saat bekledikten sonra ılık su yardımıyla saçlarınızı temizleyin. Haftada 1 kez uygulandığında kurumuş ve uçları kırılmış saçlara iyi gelecektir.

2019 sonbahar kış sezonu ayakkabı modelleri ve trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 sonbahar kış sezonu ayakkabı modelleri ve trendleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

kübra 4 yıl önce

ne yazik ki benim de saçlarım çok fazla kiriliyor ben likit keratin yüklemesi yaptım bu şekilde saçlarımın kiriklari geçti memnunum işe yarıyor tavsiye ederim

cennet 4 yıl önce

merhaba çok güzel bir konuya değinmişsiniz benim de saçlarım çok kırılır çok hassastır ben bunun için titanyumlu keratini kullanıyorum bu şekilde saçlarıma bakım yapıyorum uzun süre kırıklarım çıkmıyor .

nuran 4 yıl önce

benim saçlarım çok fazla dökülürdü ben bunun için bir çok şey denedim ne yazık ki saçlarım düzelmedi bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine liquid keratini kullanmaya başladım ve saçlarım düzeldi kırıklarım onarıldı saçlarımın yıpranması geçti :))