Kimyon baharatının cilde faydaları nelerdir? Her akşam yüzüne kimyon sürerseniz...

Baharat olarak kullanılan kimyonun cilde faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Tadı muhteşem olan kimyon akne tedavilerinden kırışıklara, kızarıklıklardan lekelere kadar bir çok cilt sorununa adeta şifa olan kimyonun bilinmeyen faydalarını mercek altına aldık. Uzmanların yaptığı araştırmalardan derlediğimiz kimyon baharatının cilde faydaları bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Akdeniz Bölgesi'nin gelir kapısı haline gelen kimyon, yemeklere lezzet vermek için kullanılır. bazı yemeklerde özellikle etli ve köfteli yemeklerde oldukça enfes tat veren kimyon baharatı uzmanların radarına takıldı. Özelikle dermologların son yıllarda dikkatini çeken kimyonun üzerinde uzun uğraşlarla yaptıkları deneyler sonucunda hem vücuda hem de cilde bir çok faydası ortaya çıkmıştır. İçerisinde yaklaşık olarak 100'e yakın kimyasal bileşen bulunan kimyon, Roma ve eski Mısır da çeşitli hastalıkların tedavisinde tercih edilmekteydi. Şimdi de uzmanların özellikle cilt bakımında kullanılmasını önerdiği kimyon, yaşlılık izlerinden sivilcelere kadar bir çok soruna çare olacak.

PEKİ KİMYON SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  • - Kimyonun içerisinde bolca bulunan E vitamini sayesinde Anti Aging oluşturarak, erken yaşlanmanın önlenmesinde büyük rol oynar.
  • - Kusursuz cilt elde  etmeye ve  cildin sağlıklı ve problemsiz kalmasına yardımcı olan kimyon, enfeksiyonlardan ve diğer cilt bozukluklarından koruyarak anti-mantar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
  • Ciltte oluşan sivilce, akne ve cilt döküntüsü gibi problemlerin giderilmesinde kullanılabilir. İçerisinde bol miktarda yer alan fosfor cilt sorunun iyileşmesinde etkilidir.
  • Cilde zarar veren serbest radikaller ve toksinlerin verdiği zararı azaltan kimyon, cilt maskelerine dahil edilip kullanılabilir.

Kimyon baharatı cilde nasıl uygulanır

Kimyon baharatı cilde nasıl uygulanır

KİMYON CİLDE NASIL UYGULANIR?

KIRIŞIKLIKLARA İYİ GELEN KİMYON MASKESİ

MALZEMELER

Yarım çay kaşığı hafif ısıtılmış kimyon
Bir çay kaşığı süzme bal
Limon dilimi
Bir tutam nane, reyhan ya da fesleğen

kimyonla cilt bakımı nasıl yapılır

kimyonla cilt bakımı nasıl yapılır

YAPILIŞI VE UYGULANIŞI

  • Havanda reyhanı güzelce ezin. Balı ve ıslatılmış kimyonu da içerisine ekleyin.
  • Bir dilim limonu da eklendikten sonra tekrar ezmeye devam edin.
  • Daha sonra bu karışımın içine maden suyu ve ceviz büyüklüğünde bir buz parçacığı ekleyin.
  • Maden suyundaki gazların arınması için 5-10 dakika bekleyin. Hazır hale gelen karışımı kırışıklık olan tüm yüzünüze sürüp 15 dakika beklettikten sonra suyla temizleyebilirsiniz.
Yeşil çayın faydaları nelerdir? Her gün yeşil çay içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil çayın faydaları nelerdir? Her gün yeşil çay içerseniz...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0