Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Son yıllarda burun estetiği konusunda oldukça yüksek bir rakamda artış devam ediyor. Çoğunlukla burun eti, sinüzit ya da kemik dağılması şikayetleriyle başvurular sonrasında yapılan tetkiklerle beraber alınan kararla yapılan burun estetiği hakkında bilinmesi gereken bazı maddeler var. Peki bu maddeler neler? Burun estetiği olmadan önce nelere dikkat etmek gerekir? sorusunun yanıtı haberimizin detaylarında...

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatında amaç burnun şekil bozukluklarını düzeltmek ve aynı zamanda burun içinde nefes almaya engel olan eğiklikler, burun eti büyümeleri gibi problemleri ortadan kaldırmaktır. Ülkemizde ve dünyada en sık yapılan ameliyatlardan birisi haline gelen burun estetiği hakkında birçok şehir efsaneleri mevcut. Ancak uzmanların yaptığı bir açıklama göre, ameliyat planlanırken mutlaka burun fonksiyonları dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. Bilinçsiz bir şekilde burun ameliyatı olmak isteyenler kişiler birden fazla sorunla karşılaşırken, hatta ölümcül sonuçlar doğurabilecek hatalarda yapıyor. Hazırladığımız bu yazıda hastalık nedeniyle burun ameliyatı olacak kişiler için dikkat edilmesi gereken önerileri derledik.

- Burun ameliyatını sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorsanız, operasyon öncesinde anestezi doktorunuz tıbbi sağlık taramanızı ve ameliyatla ilgili tahlillerinizi yapması gerekir.

Burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler

Burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler

- Özellikle sinüzit rahatsızlığından şikayetçi olanlar ameliyat öncesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları tamamen atlatmaları gerekmektedir. Anestezi kontrolünde, sizin önemsemediğiniz herhangi bir ayrıntı operasyonunuz için önemlidir. Bu nedenle, her bilgiyi doktorunuzla paylaşmanız gerekiyor.

- Ameliyat öncesinde kullandığınız bir ilaç var ise bunları muayene sırasında doktorunuza söylemelisiniz. Anestezi doktoru muayenesinde de anestezi doktoruna eksiksiz ilaçlarınızı belirtmelisiniz.

- Operasyon öncesinde doktorunuzun daha önce yaptığı ameliyatları incelemeli ve bu konu hakkında detaylı bir araştırma yapmalısınız.

Burun ameliyatı

Burun ameliyatı

Ameliyattan en az 10 gün önce Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanmayı kesmelisiniz.

- Operasyon yüz üzerinde gerçekleştirileceği için cildinizin kesinlikle makyajsız olması gerekmektedir. Cildinizde bulunan herhangi bir ürün, cildinizin mikrop kapmasına neden olabilir. Oje de bu durumda aynı sonuçlar doğurabilecek bir ayrıntıdır. Ameliyattan önce oje sürmemelisiniz.

- Saç spreyleri ve jöle gibi ürünler kesinlikle saçlara uygulanmamalı. Ameliyattan 1 gece önce ılık suyla bir duş almalısınız. Bu durum hijyenik olması açısından çok önemlidir. Birçok kişi hijyen nedeniyle ameliyattan sonra mikrop kaparak farklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmıştır.

Ameliyat sonrasında burnunuzun etrafında oluşan ödem sonucunda şişlikler oluşur. Bu şişlikler ilk 6 ayda azalır. 6. ay ve 12. ayda tamamen kaybolur. Bu şişlikler sizin ameliyat olduğunuzu bilen yakınlarınız, kendiniz ve doktorunuz ve burun ameliyatı olmuş kişiler tarafından fark edilebilecek şişliklerdir.

Meme ucu cerrahisi nedir ve meme ucu cerrahisi nasıl yapılır? Meme ucu küçültme ameliyatı...

İLİŞKİLİ HABER

Meme ucu cerrahisi nedir ve meme ucu cerrahisi nasıl yapılır? Meme ucu küçültme ameliyatı...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0