Saç tebeşiri nasıl uygulanır ve ne kadar sürede çıkar? Saç tebeşiri zararlı mıdır?

Saçlarınızı kimyasal boyalar kullanmadan sadece bir kaç bölgesini renklendirmek için son yıllarda popüler olan saç tebeşirlerini kullanabilirsiniz. Yurt dışında oldukça fazla kullanılan saç tebeşiri ülkemize geldiğinden beri adeta kapış kapış satılıyor. Görünce sizin de çok beğeneceğiniz saç tebeşiri hakkında merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık.

Saç tebeşiri, saçlarımızı çok kısa süre içerisinde istediğimiz renge çevirmemize yardımcı olan bir çeşit boya. Aslında kırtasiyelerde satılan kuru veya soft pastel boyaya çok benziyor. İsterseniz internet üzerinden, isterseniz kozmetik ürünleri satan mağazalardan temin edebileceğiniz bu boyalar tek tek veya 12’li ve 24’lü setler halinde satılıyor. Saç tebeşiri saça istenilen rengi kısa sürede verebilen ve istenildiğinde yıkanarak saçın eski haline dönmesini sağlayan bir ürün olan saç tebeşiri, kalıcı bir renk bırakmadığı için sıklıkla tercih edilir. Özellikle genç kızlarda daha yaygın kullanıldığı görülmektedir. Peki saç tebeşiri nedir ve nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız bu yazı tam size göre.

Saç tebeşirini aslında saç spreyleri gibi düşünebiliriz. Saç boyalarından ayıran en önemli özelik ise ilk yıkamada saçtan tıpkı sprey boyalar gibi tamamen arınmasıdır. Hep aynı saçlardan sıkıldıysanız ve kendinize küçük dokunuşlarla yeni bir stil kazandırmak istiyorsanız saç tebeşirini kullanabilirsiniz. Saç tebeşiri ile saçlarınızı dilediğiniz zaman değişik renklerde boyayabilirsiniz. Yukarıda da belirtiğimiz gibi suya dayanıksız olan saç tebeşirini yıkadığınız zaman saçınızdan çıkacaktır.

saç tebeşiri nedir

saç tebeşiri nedir

SAÇ TEBEŞİRİ NASIL KULLANILIR?

Yağsız ve dilediğiniz renkte tebeşir veya pastel boya
Ilık su (fısfıs)
Saç düzleştirici
Havlu
Eldiven

saç tebeşiri nasıl uygulanır

saç tebeşiri nasıl uygulanır

UYGULANIŞI

- İlk olarak eldivenleri elinize geçirin.  Daha sonra ılık suyu fıs fıs şişesine doldurun ve saçınızda boyamak istediğimiz yeri ıslatın. Ancak dikkat etmeniz gereken önemli nokta suyun ılık olmasıdır. Aksi halde tutmayabilir.

- Islattığınız tutamın üstünü yağsız pastel veya yağsız ve dilediğiniz renkteki tebeşir ile boyayın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise rengin eşit oranda olmasıdır.

- Boyama işlemi bittikten sonra saçınızın kurumasını bekleyin.

- Saçlarınız kuruduktan sonra saç düzleştiricisi ile boyadığınız saç tutamının üstünden uygulayıp saçı düzleştirin. İşlem bu kadar basit.

Saç tebeşiri saça zarar verir mi

Saç tebeşiri saça zarar verir mi

SAÇ TEBEŞİRİ SAÇA ZARAR VERİR Mİ?

Saç tebeşiri kullananlarda ürünün saça belirli bir zarar verdiği görülmemiştir. Ancak yine de temkinli davranmalı ve çok sık kullanmamaya dikkat edilmelidir. Ürün kozmetik ürünlerini satan mağazalardan kolaylıkla sahip olabileceğiniz ekonomik bir üründür.

Pudra nedir ve pudra nasıl kullanılır? Yağlı ciltler için en iyi pudralar hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Pudra nedir ve pudra nasıl kullanılır? Yağlı ciltler için en iyi pudralar hangisi?
Balenciaga ve Crocs birleşti ortaya stiletto çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Balenciaga ve Crocs birleşti ortaya stiletto çıktı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Melike ert. 4 yıl önce

Tşk ederim baya yararlı oldu

Toplam 2 beğeni

Gökyüzü024 1 yıl önce

Melike abla ben yaptım ama olmadı siz nasıl yaptın

Toplam 0 Beğeni