En kolay şekilde balıksırtı örgü nasıl yapılır? Adım adım balıksırtı örgü...

Örgü saçlar hiçbir zaman modası geçmeyen aynı zamanda birbirinden farklı yerlerde kullanılabilecek saç modelleri arasında listenin en başında yer alıyor. Cool hem de zarif bir görünüme kavuşturan örgü saç modelleri arasında balıksırtı örgü modeli de yer alıyor. Peki görünüşte zor olan balıksırtı örgü kolay bir şekilde nasıl yapılır? Balıksırtı örgü yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Örgü saç, yüzyıllardır kadınların severek kullandığı bir modeldir. Yıllar geçse de asla modası bitmeyecek olan saç örgülerinde birbirinden farklı çeşitler yer alıyor. Bunlardan biri de balıksırtı örgü. Görünümü muhteşem adeta inci gibi dizilmiş balıksırtı örgüyü yapmak sandığınız kadar zor değil. Balıksırtı örgünün pratiğini öğrendiğinizde sık sık yapmak isteyeceğiniz modelin hem püf noktalarını da hem de nasıl yapıldığını sizlerle paylaşıyoruz. Okulda, iş yerinde, arkadaşlar toplantısında, en özel davetlerde hatta düğün gününüzde bile kolaylıkla kullanabileceğiniz balıksırtı örgü modelinin en kolay yapımı sadece yasemin.com'da!

Kır düğünü için en güzel saç modeli hangisi? 2021 muhteşem kır düğünü saç modelleriİLİŞKİLİ HABERKır düğünü için en güzel saç modeli hangisi? 2021 muhteşem kır düğünü saç modelleri

BALIKSIRTI ÖRGÜ NASIL YAPILIR?

Klasik balıksırtı örgülü saç modeli için öncelikle saçlarınızın ön kısmından bir tutamı alıp tarayın. Saçlarınız özellikle ördükten sonra çabucak bozulan yapıdaysa saçlarınıza örmeden sabitleyecek bir ürün kullanmalısınız. Ardından elinize aldığınız bu tutamı tepe noktasından başlayarak örmeye başlayın.

İlk önce tutamı 3’e ayırıp bir tutamı bir elinizle, diğer 2 tutamı diğer elinde tutun. Sonrasında 2 tutamın arasına tek tutamı alın.

balıksırtı örgü nasıl yapılır

balıksırtı örgü nasıl yapılır

Bu şekilde 2 kez ördükten sonra saçlarınızın geri kalan kısımlarından tutamları da örgüye katmaya başlayın.  Tüm saçınızı ördükten sonra saçının uç kısımları klasik 3’lü örgü şeklinde örüp lastik tokayla sabitleyebilirsiniz. 

Kafes saç örgüsü nasıl yapılır? Pratik örgü stiliİLİŞKİLİ HABERKafes saç örgüsü nasıl yapılır? Pratik örgü stili

ÇİFT BALIKSIRTI NASIL ÖRÜLÜR?

Öncelikle saçlarınızı ortadan ikiye ayırıp, her iki tutamı da klasik balıksırtı örgü adımlarına göre örmeniz çift örgüyü oluşturacaktır. Yalnız bu kez saçlarınızın tepe kısmından değil, yan kısmından başlamalısınız. 

ÇİFT BALIKSIRTI NASIL ÖRÜLÜR?

ÇİFT BALIKSIRTI NASIL ÖRÜLÜR?

Ünlü yıldızların da son dönemde sıklıkla tercih ettiği ve boxer örgü olarak da bilinen balıksırtı çift örgü saç modelinin parlak görünmesi, gün boyunca örgülerin dağılmadan sabit kalabilmesi için güçlü tutuşlu bir sabitleyici kullanmanız şart. 

Tırnakta beyaz lekeler ne anlama geliyor ve nasıl geçer? Lökoniki nedir ve nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Tırnakta beyaz lekeler ne anlama geliyor ve nasıl geçer? Lökoniki nedir ve nasıl geçer?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0