Genital bölge temizliği nasıl yapılır? Genital bölge kararması nasıl geçer?

Genital bölge temizliği tüm kadınların hassas ve özenli davranması gereken bir konudur. Aksi taktirde egzama ile başlayan ve sonrasında çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek olan bu temizliği doğru şekilde ve doğru ürünlerle yapmak gerekir. Peki genital bölge temizliği nasıl yapılır ve genital bölge temizliğinde nelere dikkat etmek gerekir? Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı haberimizin detaylarında.

Hijyen ve sağlık açısından son derece önemli bir konu olan genital bölge temizliği hakkında her kadının bilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Genital bölge doğru bir şekilde temizlenmediği ve hijyen sağlanmaması durumunda yanma, kaşıntı, kötü koku gibi hoş olmayan, zor durumda bırakacak sorunlarla karşı kaşıya gelebilirsiniz. Rastgele kullanacağınız her ürün buradaki ortamın dengesinin bozulmasına ayrıca her türlü hastalıktan korumak için görevli olan iyi huylu bakteriler azaltarak çeşitli enfeksiyonlara açık hale getirmesine neden olur. Kadın hastalıkları uzmanların sık sık kadınlara bu konuda uyarılarda bulunmasının nedeni de budur. Anatomik açıdan bulunan asimetrik durumlar ya da sarkmalar ise temizlik ve bakımı zorlaştırır. Bu açıdan genital bölgeyi iyi tanımak ve bakıma önem vermek gerekir. Genital bölge temizliği hakkındaki önemli noktalara gelin birlikte göz atalım...

genital bölge temizliği nasıl yapılır?

genital bölge temizliği nasıl yapılır?

  • - Terlemenin azaltılması için sentetik değil, pamuklu iç çamaşır tercihi önemlidir. Bu şekilde genital alanınız nefes alabilmektedir.  Ayrıca giydiğiniz pantolonların da sizi sıkmayacak, geniş ve rahat olması genital bölge sağlığınız için daha uygun olacaktır.
  • Banyo sonrası iyice kurulamanız, hatta fön makinesi ile kurutmanız bazı bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarından sizi koruyacaktır. Aynı durum havuz ve deniz sonrası için de geçerlidir. Ayrıca ıslak mayo ile uzun süre dinlenmeniz de enfeksiyon riskinizi arttıracaktır.

genital bölge temizliği nasıl yapılır

genital bölge temizliği nasıl yapılır

- Alkali PH’a sahip sabunlar asit PH’daki genital bölgenizin florasını bozarak mantar enfeksiyonları başta olmak üzere bazı mikroorganizmaların kolonizasyonunu arttırır. O yüzden banyo yaparken dış genital alanınızı yalnızca su ile yıkayın, alkali PH’daki sabunları asla kullanmayın.

- İdrar veya büyük abdest sonrası su ile o bölgenin temizlenmesi önemlidir.  Temizlenme her zaman için önden arkaya doğru yapılmalıdır. Ancak bölgenin nemli kalmaması için taharet sonrası yumuşak, kokusuz ve beyaz renkli tuvalet kağıtları ile iyi bir kurulama yapılmalıdır.

GENİTAL BÖLGE(VAJİNA) KARARMASINA NE İYİ GELİR?

Bir takım nedenlerden dolayı kararan genital bölgenizi, evdeki yöntemlerle normal hale dönüştürebilirsiniz. Aloe Vera Jel ile bikini bölgesi (vajina) beyazlatma yapabilirsiniz. Aloe verayı ortadan ikiye kesin. Bikini bölgesine (vajinaya) uygulayın. Ardından yıkayıp durulayın.

PORTAKAL VE YOĞURT MASKESİ:

Aynı şekilde portakal kullanarak da bikini bölgesindeki kararlamaları yok edebilirsiniz. Portakalın kabuklarını ezin ve bir miktar yoğurtla karıştırın. Bikini bölgesi( vajina) kararması olan bölgeye belirli aralıklarla uygulayın.

LİMON SUYU MASKESİ:

Limon suyu ile bir miktar lor peynirini karıştırın. Bikini bölgenize(vajina) karışımı uygulayın. Rengi açılana kadar belirli aralıklarla tekrarlayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Ayşegül 4 yıl önce

Benimki simsiyah oldu ne yapacağımı bilmiyorum...

Toplam 8 beğeni

Ayse 3 yıl önce

Acromin adında bir krem kullanıyorum fiyat olarak da ucuz düzenli kullanımda etkisini gördüm

Toplam 4 Beğeni